Liselerarası Tiyatro Şenliği başladı

Güncelleme Tarihi:

Liselerarası Tiyatro Şenliği başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 13:00

Liselerarası Tiyatro Şenliği başladı

Haberin Devamı

 

Engin ANAK/ALANYA, (DHA) - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde bu yıl 5'incisi düzenlenen Liselerarası Tiyatro Şenliği başladı. Türk ve dünya tiyatrosundan oyunların sergilendiği şenlik 23 Mayıs'ta sona erecek.

Alanya Belediye Tiyatrosu ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Liselerarası Tiyatro Şenliği başladı. İlçedeki 6 özel ve devlet okulunun öğrencileri tarafından sahnelenen oyunlardan oluşan şenlik, Alanya Özel Hamdullah Emin Paşa Lisesi (ÖHEP) öğrencilerinin oyunu, ünlü şair ve yazar Nazım Hikmet'in 'Ferhad ile Şirin' gösterimiyle başladı.

Yönetmenliğini Vedat Akbulut'un üstlendiği oyun salonu dolduran yaklaşık 500 kişi tarafından ayakta alkışlandı. Şenliğin ikinci oyununda rejisörlüğünü Nilay Kara'nın yaptığı 'Ağaçlar Ayakta Ölür' oyunuyla Fevzi Alaettinoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri seyirciyle buluştu.

Tiyatro şenliği 11 Mayıs'ta Esra Tığlı Kutertan'ın yönettiği ve TED Koleji'nin sahnelediği 'Hastalık Hastası' oyunuyla devam edecek. Şenliğin diğer oyunları ise 13 Mayıs Bahçeşehir Koleji 'Kanlı Düğün', 19 Mayıs Doğa Koleji 'İçlerinden Hangisi', 20 Mayıs Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi 'Ağzı Çiçekli Adam' olacak.

ÖDÜL VERİLECEK

Oyunların gösteriminin ardından 23 Mayıs'ta ödül töreni düzenlenecek. Jüri üyeleri Mustafa Erman Doğan, Nejat Koper, Abdullah Yasin Kınay, Çiğdem İyiaksu'nun değerlendirdiği şenlikte dereceye giren oyunlara, en iyi oyun, dekor, kostüm, yardımcı kadın, yardımcı erkek, en iyi kadın, en iyi erkek ve en iyi oyun dallarında ödüller verilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!