Lise öğrencilerine girişimciliği anlattı

Güncelleme Tarihi:

Lise öğrencilerine girişimciliği anlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 09:34

2014 senesinde 4 bilgisayar mühendisi tarafından kurulan Pisano, Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine daha fazla genç beyin kazandırabilmek ve sektördeki deneyimlerini arkadan hızla gelen yeni kuşağa aktarabilmek adına 1 Genç 1 Girişim projesini hayata geçirdi. 1 Genç 1 Gelecek ekibi ile ortaklaşa düzenlenen proje 6 hafta süresince ücretsiz olarak, Türkiye’nin dört bir yanındaki girişime eğilimi olan başarılı öğrencileri hedefledi. Eğitimler sonunda yaptıkları proje sunumları arasından seçilen en başarılı 3 öğrenci, yarı yıl tatilinde Pisano’da staj imkanı kazandı.

Haberin Devamı

6 haftalık eğitim programında öğrenciler,   iyi bir girişimci olmanın  gerekliliklerini  ve temel bilgilerini  öğrendiler.

Ve ayrıca, bir şirket kurulumundan- ürünün pazarlanmasına kadar geçirilen tüm süreç ve aşamaları, uygulamalı projelerle deneyimleme imkanı buldular. Pisano’nun deneyimli eğitmenleri tarafından, Pisano Zorlu Ofisinde verilen eğitim programına, Türkiye’nin her yerinden gençler katıldı. 

Lise öğrencileri geleceğin Türkiye’sinden neler bekliyor?

Pisano 1 Genç 1 Gelecek Programı’na başvuran ve katılmaya hak kazanan tüm lise öğrencileri arasında yapılan anket de, lise çağındaki öğrencilerin sektor bazlı beklentilerini yansıttı;

Perakende: Bugünün perakendesinden gençler mağazaların Türkiye’nin her iline eşit olarak dağılmadığını düşünüyor. Buna çözüm olarak ise çevrimiçi mağazacılığın geliştirilmesini istiyorlar. Gelecekte ise perakende sektöründen Türkiye ile sınırlı olmayan bir ürün stoğu bekliyorlar.

Restoran: Restoran sektöründen en çok içecek fiyatlarının yüksek olmasından yakınan gençler, ileride restoranlardan daha teknolojik ve sıcak bir ortam bekliyor. Örneğin hem evinde gibi hissedip hem de dijital menü kullanmak istiyorlar.

Otelcilik: Gençler otelcilik sektöründen doğayla iç içe bir deneyim bekliyor. Otelin dört duvardan oluşmayıp misafirlerine unutamayacakları kültürel ve eğlenceli aktiviteler sunmalarını istiyorlar.

Akaryakıt Sektörü: Anket sonuçlarına göre gençler akaryakıt sektörünü hem benzin hem market hizmeti olarak çok pahalı buluyor. Fakat bu pahalılığın neden kaynaklandığının farkındalar. Çözüm olarak ise alternatif ve yenilenebilir enerji kaynaklarına kayılması gerektiğini düşünüyorlar. Akaryakıt istasyonları çalışanlarından ise oldukça memnunlar.

Alışveriş Merkezleri: Alışveriş merkezlerini oldukça işlevsel bulan gençlerin isteği ise fazla dar alana hapsedilen mağazaların daha geniş ve havadar alana yayılması. Ayrıca yapay ışık yerine gün ışığının içeriye girebildiği yapılar en büyük istekleri.

Sağlık Sektörü: Sağlık sektöründeki sorulan sorulara verilen cevaplarda gençlerin en çok istediği şeyin,  şey parası olan olmayan herkesin eşit şekilde tedavi olabilmesi.

Marketler: Tüketiciler için her yerden ulaşılabilir olmaları market sektörünün en sevilen özelliği. Gelecekteki marketlerden ise uzun kasa kuyruklarına çözüm olacak bir teknoloji bekleniyor.

İnşaat Sektörü: İnşaat sektöründen en çok beklenen özellik doğaya zarar vermeden şehir planlamasına uygun yapıların yapılması. Bunun yanında gelecekte inşaat sektöründen fiyatların daha uygun olmasını ve dayanıklı yapıların sayısının çoğalmasını bekliyorlar.

Ulaşım: Bu sektörde fiyatlardan ve kalabalıktan şikayet eden gençler çözüm olarak toplu taşımaya yönelmeyi ve hava taşımacılığının geliştirilmesi gerektiğini düşünüyor. Ayrıca ulaşım sektörünün mobil uygulamalar konusunda kendisini geliştirmesi gerektiğini söylüyorlar.

Bankacılık: Gençler için yapılan kampanyaların arttırılmasını ve bu kampanyaların daha geniş kanallarca duyurulması gerektiğini düşünüyorlar. Geleceğin bankacılığından ise daha güvenli çevrimiçi alışveriş deneyimi ve daha kullanışlı mobil bankacılık deneyimi istiyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!