Lise arkadaşlarından Silivri’de ‘özgürlük’ çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Lise arkadaşlarından Silivri’de ‘özgürlük’ çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 21:21

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 17-25 Aralık soruşturmaları ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için lise arkadaşları Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Sınıf arkadaşları adına açıklamayı okuyan tiyatro oyuncusu ve yönetmeni Nihal Geyran Koldaş, Kavala’ya büyük bir haksızlık yapıldığını dile getirdi.

‘HERKESİN YARDIMINA KOŞTU’

Basın açıklamasında, Soli Özel’in yazısında Kavala için “Zamanını, emeğini, iyi niyetini barış ve insanca yaşam hedefi için kullandı.” sözleri hatırlatıldı ve “Osman Kavala her zaman bir güvence ve umudun kapısıydı. Herkesin yardımına koştu. Yardımına koştukları azınlıklardı, kimlikleri tanınmayan, inkâr edilen topluluklardı, toplumun dışlanmışlarıydı, haksızlığa uğrayanlardı, acılarını duyurabilmek imkânından yoksun olanlar, acıları paylaşılması gerekenlerdi” denildi.

‘OSMAN YALNIZ DEĞİLDİR’

Nihal Geyran Koldaş, “Hepimizin sevgisini kazanmış bir arkadaşımızın maruz kalacağı büyük ve acımasız haksızlığın 42 yıl sonra bir cezaevinin önünde bizi bir araya getireceği gibi bir düşünce, aklımızın ucundan geçmezdi. Ama mezun olduğumuz gün hayata nasıl umutla bakıyorsak, bugün de umutsuzluğa teslim olmayı reddediyoruz. Osman, tek kişilik hücresinde yalnız değildir. Hayatına dokunduğu insanların ona duydukları sevgi, sempati ve iyilik duygularının yarattığı zenginlik, bir büyük ışık demeti olarak hücresinin içini aydınlatıyor” diyerek sözlerini noktaladı. Osman Kavala, 1 Kasım’da tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!