Lise-1'lere ek sınav müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Lise-1lere ek sınav müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay, lise 1'inci sınıfta başarısız oldukları için sınıf tekrarı yapmak zorunda kalacak binlerce öğrenciye sınav hakkı tanındığını müjdeledi.

Uluğbay, yıl sonu başarı ortalama notu 2.00 ve daha yukarı olmasına karşın, Türk Dili ve Edebiyatı veya meslek liselerinde zorunlu meslek derslerinden başarısız oldukları için sınıf tekrar etmek zorunda kalan öğrencilere, başarısız oldukları derslerden sınava girme hakkı verildiğini açıkladı. Uluğbay, yıl sonu başarı ortalaması 2.00'nin altında olduğu için sınıf tekrar etme durumuna düşen öğrencilere ise istedikleri üç dersten ortalama yükseltme sınavına girme hakkı verildiğini bildirdi.

Uluğbay, sınav hakkının 1997-98 ders yılında, ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarında bir öğretim yılı okuyan, öğrencilere mahsus olmak üzere verildiğini belirtti. 9. sınıfı iki yıl üst üste okudukları halde ders bitiminde yapılan ortalama yükseltme sınavına katılıp başarısız olan öğrencilerin bu haktan yararlanamayacağını söyleyen Uluğbay, ‘‘Ayrıca, 9'uncu sınıfta devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan öğrenciler de bu sınavlara katılamayacaklar’’ dedi. Uluğbay, dün Bakanlık'ta düzenlediği basın toplantısında, ortalama yükseltme sınavının, yeni ders yılının başlamasından önce sonuçlanacak şekilde valilikler tarafından belirlenecek tarihlerde yapılacağını söyledi. Uluğbay, ‘‘Sınavlara girecek öğrencilerimizin alacakları notlara göre yıl sonu başarı ortalamaları yeniden hesaplanacak, öğrencilerin durumları yeniden belirlenecektir’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!