Ligin dibi karıştı

Güncelleme Tarihi:

Ligin dibi karıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 14:07

Osmanlıspor, kendi sahasındaki mücadelede öne geçmesine rağmen, Çaykur Rizespor’a 2-1 kaybetti. Gençlerbirliği ise deplasmanda yenik duruma düştüğü karşılaşmada Bursaspor’u 2-1 mağlup etti. Lige kimin tutunacağı son maçlarda belli olacak.

Haberin Devamı

Süper Ligin 33. haftasına, iki başkent tamımının maçlarından çıkan sonuç damga vurdu. Çaykur Rizespor ile Bursaspor takımları, lige tutunacak takım olabilmek için mücadele ederken, hafta sonunda Başkent takımları ile tam anlamıyla bir ölüm kalım maçına çıktılar. İki müsabaka sonunda kazançlı çıkan Çaykur Rizespor olurken, Bursaspor kaybeden tarafındaydı. İki maçta alınan sonuçlar, ligin dibini deyim yerindeyse karıştırdı.

BURSASPOR’A GALİBİYET YETERLİ OLACAKTI

Haftaya 35 puanla 15. sırada giren Bursaspor’a kümede kalması için galibiyet yeterli olacaktı. Hatta yeşil-beyazlılar, yenilse bile, Ankara’daki maçta Çaykur Rizespor’un puan kaybı yaşaması halinde, ligde kalması kesinleşecekti. Seyirci önünde oynadığı mücadelede, ilk yarıyı önde tamamlayan Bursaspor, ikinci yarıda karşısında dirençli bir Gençlerbirliği bulunca neye uğradığını şaşırdı. Başkent ekibi, önce Rantie ile skorda dengeyi sağladı ardından da uzatma anlarında Issah ile bir gol daha bulup, maçı 2-1 kazandı. Gençlerbirliği, 2-1’lik sonuçla, 3 haftalık yenilgi serisine son verdi. Bursaspor ise üst üste 6. maçında da sahadan yenik ayrılırken, kümede kalma umudunu son hafta oynayacağı maça bıraktı.

Haberin Devamı

SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ SONUÇ VERDİ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, galibiyetten dolayı oyuncularını tebrik ederken, “İlk yarı istediğimiz gibi oynayamadık. İkinci yarı sistem değişikliğine gittik. Faty oyundan çıktıktan sonra da hakimiyet elimize geçti. Zor durumlar bunlar. Kendi adıma sevinçliyim. Bursaspor’a da başarılar diliyorum” diye konuştu.

ÇAYKUR RİZE’NİN İNADI İNAT

Süper Ligin 29. haftası geçilirken, 24 puana sahip olan Çaykur Rizespor, 4 haftada aldığı 3 galibiyet ile büyük bir sıçrama gerçekleştirdi ve son maçında Osmanlıspor’u Ankara’da 2-1 yenip, umutlarını son haftaya taşıdı.
Osmanlıspor karşısında puan kaybı yaşaması durumunda lige veda edecek olan Karadeniz ekibi, yenik duruma düştüğü ve bir de penaltıdan yararlanamadığı müsabakada Başkent ekibini 2-1 ile geçmeyi bildi.

LİGDE KALDIK SEZON BİTTİ

Osmanlıspor’un Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, maçla ilgili değerlendirmesinde, takımı konsantre etmekte zorlandıklarını söyledi.
Hamzaoğlu, ligin ikinci yarısında iç sahada galibiyet alamadıklarını belirterek, “Buna çok üzülüyorum. Yapacak bir şey yok. Ligde kaldığımız gün, takım ligi bitirdi. Bizler de çok fazla yüklenemiyoruz. Onları da anlıyoruz” dedi.
Ligde önlerinde bir maç daha olduğunu dile getiren Hamzaoğlu, “Onu da en iyi şekilde oynamak istiyoruz” ifadesini kullandı.
Hamzaoğlu, 4 haftadır maç kazanamadıklarını vurgulayıp, “Bu maçtan ve ligin son maçından galip ayrılmak istiyorduk. Maça da iyi başladık, golü de bulduk. Oyun kontrolümüzdeyken anlamsız bir şekilde araları açmaya başladık. Rakip golü bulduktan sonra daha da hırslandı” diye konuştu.
Sezonun tüm yorgunluğunun üstlerine bindiğini ifade eden teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, “Oyuncuları maçlara konsantre etmekte eksik kalıyoruz. Maçı kaybettiğimiz için üzgünüz” değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!