Lider çıkamadı

Güncelleme Tarihi:

Lider çıkamadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 01:00

Maç öncesinde taraftarlar arasında yaşanan yüksek tansiyon saha içine de yansıdı. Maçın 77. dakikası oynanırken, tribünler karıştı. Kavga nedeniyle oyun dururken, bazı taraftarlar oyun alanına indi. Olayları, sahaya giren jandarma yatıştırdı.

Haberin Devamı

İkinci Futbol Ligi Kırmızı Grupta, zirvenin söz sahibini belirleyecek kritik maçta, ev sahibi ekip Gümüşhanespor, gergin ortamdan da faydalanıp, Ankaragücü karşısında istediği sonucu aldı ve liderliği ele geçirdi: 2-1.
Sezon başından bu yana şampiyonluk için büyük mücadele veren ve koltuk kavgasında sürekli birbirlerini tehdit eden iki takımın mücadelesi, hafta içi yaşanan demeçler nedeniyle gerilmişti. 300 Ankaragücü taraftarının maçı izlemek üzere Gümüşhane’ye gitmesi ile birlikte, gerilim tavan yaptı. Maç öncesinde stat çevresinde yaşanan tartışmalar, emniyet tedbirlerinin yetersiz kalması, saha içine de yansıyınca, 90 dakika büyük bir stres altında oynandı. İlk yarının son anlarına doğru, taraftarların karşılıklı küfürleşmesi ve birbirlerine yabancı madde atması ile birlikte ortamın harareti artarken, maçın ikinci yarısı tam bir sinir harbi şeklinde geçti.
77. dakika oynanırken, taraftarlar bu kez sözlü olarak değil fiili olarak kavgaya tutuştu. Tribünde yaşanan kavga nedeni ile hakem maçı durdurdu. Bu esnada bazı taraftarlar oyun alanına indi. Bazılarının Ankaragücü Teknik Direktörü İsmet Taşdemir’e saldırmaya çalıştığı gözlendi. Jandarma ekiplerinin saha içine girip, olayları yatıştırmasının ardından, 8-9 dakika ara verilen maç yeniden başladı. Gergin ortamdan 2-1’lik galibiyetle ayrılan ev sahibi Gümüşhanespor, bir maç eksiğine rağmen Ankaragücü’nün bir puan önüne geçti ve liderliğe yükseldi.

Haberin Devamı

STAT: Gümüşhane Yenişehir
HAKEMLER: Hakan Ceylan (**), Emir Eray Eyisoy (**), Hüseyin Aylak (**)
GÜMÜŞHANESPOR: Hasan Hüseyin (**), Salih (**), Taner (**), Mehmet Cansın (**), Cem Sultan (***) (dk. 86 Ali Sakal), Cumhur (**) (dk. 46 Alperen), Serhat (**), Muhammed (**), Mehmet Menderes (**) (dk. 90 İsmail), Rıdvan (**), Ali Özgün (**)
ANKARAGÜCÜ: Korcan (**), Muhammed (*), Cenk (*), Sezgin (*), Emre Kara (*) (Dk. 46 Hurşit *), Ferhat (**), Emre Şahin (*) (dk. 58 Enes *), Ömer (**), Harun (*), Erhan (*) (dk. 67 Kenan), Muharrem Ozan (*)
GOLLER: dk. 14 Cem Sultan, dk. 27 Ali Özgün (Penaltıdan) (Gümüşhane), dk. 37 Ömer (Ankaragücü)
SARI KARTLAR: Ömer, Emre Şahin (Ankaragücü)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!