Lice sloganları: Barışa hayır

Güncelleme Tarihi:

Lice sloganları: Barışa  hayır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2014 01:43

DİYARBAKIR’ın Lice ilçesinde yol kesme eyleminde çıkan çatışmada ölen Ramazan Baran (26) ile Baki Akdemir (50), otopsilerinin ardından dün toprağa verildi.

Haberin Devamı

Ramazan Baran’ın cenazesi sabah saatlerinde Diyarbakır Sur ilçesi Kurşunlu Camisi’nden kortejle Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı’na götürüldü. Cenaze törenine, HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Milletvekili Melda Onur, BDP’li ilçe belediye başkanları ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Cenazeye katılanlar sık sık Kürtçe, “Savaş savaş, savaş, barışa hayır” sloganları attı. Baran’ın toprağa verilmesinin ardından bir grup kepenklerin kapalı olduğu Göçmenler Caddesi’nde barikatlar kurarak yolu trafiğe kapattı. Göstericiler, polislere molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polisler ise gaz bombası ve tazyikli su ile karşılık verdi. Ramazan Baran’ın vücudunda 2 mermi giriş ve çıkışı olduğu öğrenildi. Savcılar, askerlerin silahlarını incelemeye aldı. İçişleri Bakanlığı da soruşturma için mülkiye müfettişleri görevlendirdi. Genelkurmay’dan,“Açılan karşı ateş sırasında bir terörist mevzilere sızma girişimi esnasında yaralanmış ve hastanede vefat etmiştir” açıklaması yapıldı. İstanbul, Diyarbakır, Tokat ve Yüksekova’da Lice’deki ölümleri protesto eylemleri yapıldı.

Haberin Devamı

Kepenklerin kapalı olduğu Hakkâri’de dün öğle saatlerinde olaylar çıktı. Yüzleri maskeli yaklaşık 50 kişi, Yeni Mahalle’de Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Fatih Bülbül Kışlası’na saldırdı. Kışlaya molotofkokteyli, taş ve havai fişek atan göstericileri asker havaya ateş açarak dağıtmak istedi. Göstericiler, askeri birlik önündeki barikatları alarak yolu kapattı ve kimlik kontrolü yapmaya başladı. Yolu açmak için gelen polislere de taş, molotof ve havai fişek atan göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale edildi.

Bitlis’te de yol kesen teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Teröristler tarafından yapılan roketatarlı saldırıda bir hayvan sürüsü isabet alınca10 küçükbaş hayvan telef oldu.

HDP LİCE İÇİN İMRALI’DA

HDP heyeti, Lice olayları nedeniyle Öcalan ile görüşmek için bugün İmralı’ya gidecek. Heyette, Sırrı Süreyya Önder, İdris Baluken ve Pervin Buldan var. HDP, 10 Haziran Salı günü haftalık grup toplantısını Lice’de yapacağını açıkladı.

Okmeydanı düğününü gaz bitirdi

Haberin Devamı

LİCE’de 2 kişinin öldürülmesini İstanbul Okmeydanı’nda protesto eden grupla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Anadolu Kahvesi mevkisinde yolu trafiğe kapatan ve polise molotofkokteyli atan gruba, biber gazıyla karşılık verildi. Çatışmalar sırasında,
bir düğün salonunda bulunan yüzlerce kişi gazdan etkilenince düğün tatsız bitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!