Lice’de jandarmaya soruşturma açıldı

Güncelleme Tarihi:

Lice’de jandarmaya soruşturma açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2009 00:00

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’ne bağlı Şenlik Köyü’nde, koyunlarını otlatırken meydana gelen patlamada ölen 12 yaşındaki Ceylan Önkol’un yaşamını yitirdiği yere güvenlik gerekçesiyle Lice Cumhuriyet Savcısı Kamil Çolak’ı götürmeyen jandarma görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Eylül’deki olayla ilgili soruşturmayı, ‘Adli görevi yerine getirmeme’ ile gerekçelendirdi.

Başka bir savcı da ‘inceleniyor’

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş’ın suç duyurusu üzerine Adalet Bakanlığı’nın, Lice Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kamil Çolak hakkında başlattığı inceleme de sürüyor. Demirtaş, suç duyurusunda, Savcı Çolak’ın patlamadan 3 gün sonra olay yerinde inceleme yaparak delillerin kaybına yol açtığı ve etkili soruşturma yürütmeyerek vatandaşlar arasında ayrımcılık duygularının gelişmesine neden olduğu iddiasında bulunmuştu. Küçük Ceylan’ın ailesinin avukatı Serdar Çelebi, bilirkişi raporuna itiraz edeceklerini ve yeni bir heyetin rapor hazırlamasını isteyeceklerini söyledi. Raporda, daha önce araziye atılmış bomba atar mühimmatın, Ceylan Önkol’un elindeki tahrayla vurması sonucu patlayarak ölümüne yol açtığı kanaatine varılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!