LGBTİ’ye Gelincik desteği

Güncelleme Tarihi:

LGBTİ’ye Gelincik desteği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 01:13

Şiddet mağduru kadın ve çocuklara ücretsiz hukuki danışmanlık ve avukatlık desteği veren Ankara Barosu Gelincik Merkezi; lezbiyen, gay, biseksüel, transgender, interseks (LBTİ) bireylere de ücretsiz hizmet verileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Türkiye’de kadın ve çocukların yanı sıra LGBTİ bireylerin de cinsel tercihlerinden ötürü fiziki şiddete ve tehdite maruz kaldığına dikkat çeken Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, bu çerçevede Gelincik Projesi Yönergesi’nde değişikliğe giderek Proje’nin kapsamını LGBTİ’ler için genişletmeye karar verdiklerini söyledi. Canduran şöyle devam etti:

ŞİDDET MAĞDURLARI 7/24 ULAŞABİLECEK

“Projenin çıkış gayesi, insan haklarının getirdiği eşitlik ilkesi ve sosyal devlet ilkesidir. LGBT bireylere yönelik şiddetin önemli bir kısmı bizzat aile içerisinde gelişiyor; okulda, işyerinde, sokakta devam ediyor. Bu nedenle, şiddetle mücadelede Gelincik Projesi ile edindiğimiz deneyimi LGBTİ bireyler için de kullanmak istedik. Bu çerçevede, şiddet mağduru LGBTİ’ler, 444 43 06 numaralı “Alo Gelincik Hattı”ndan bize 7 gün 24 saat ulaşabilecekler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!