Le Pen'in hizmetçilerinin maaşı partiden ödeniyormuş

Güncelleme Tarihi:

Le Penin hizmetçilerinin maaşı partiden ödeniyormuş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fransa'nın aşırı milliyetçi Ulusal Cephe (FN) Partisi içinde lider Jean-Marie Le Pen ile parti içinde kendisine muhalif Bruno Megret arasında şimdi de ‘‘karalama’’ savaşı başladı. Gelecek yıl yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ısrarla FN'nin bir numaralı adayı olmak isteyen Megret'nin Le Pen hakkında yapmaya başladığı açıklamalar büyük yankı uyandırmaya devam ediyor.

Le Pen'in en büyük düşmanı haline gelen Megret'nin ortaya attığı bir iddiaya göre, ırkçı liderin her üç kızı da Ulusal Cephe genel merkezinde, ayda 30 biner frank net maaşla çalışıyor. Bir diğer iddiaya göre, Le Pen'in Paris'in batısındaki Rueil-Malmaison kentinde bulunan evinin kirası ile bu evde çalışan hizmetçilerin maaşları da tamamen parti tarafından karşılanıyor.

Yine Megret tarafından yapılan bir açıklamaya göre, Le Pen, parti teşkilatlarının düzenlediği toplantı, seminer, konferans, gezi gibi etkinliklere ‘‘bedava~~~~’’ katılmıyor. Irkçı lider, her katıldığı etkinlik için ortalama 100 bin frank istiyor. Megret yanlılarınca yapılan ve parti içinde birçok militan tarafından doğrulanan bir diğer açıklama ise Le Pen'in ‘‘sonradan görmeliği’’ üzerine. Buna göre, parti sayesinde zenginleşen Le Pen, görgüsüz davranışlarıyla parti içindeki burjuva kökenliler tarafından sık sık eleştiriliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!