Lale soğanı üretim alanında inceleme

Güncelleme Tarihi:

Lale soğanı üretim alanında inceleme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 17:53

Lale soğanı üretim alanında inceleme

Haberin Devamı

ÇAYCUMA(Zonguldak),(DHA)- ZONGULDAK Valisi Ali Kaban, Çaycuma İlçesi'nde lale soğanı üretimi yapan Mükerrem Sarıöz'ün üretim alanını inceledi.
Vali Ali Kaban, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Haluk Selvi ile birlikte lale soğanı üretimi yapan Mükerrem Sarıöz'ün üretim alanında incelemelerde bulundu. Sarıöz'ün tarlasını gezen Vali Kaban, üretimi hakkında bilgi aldı. Lale soğanı üretiminin bölgede arttırılması gerektiğini ifade eden Vali Kaban, şöyle konuştu:
"Üretimi sistemli bir şekilde geliştirmek gerekiyor. Bu amaçla yapılan çalışmalar hızlandırılmalı ve bürokratik yönü de  takip edilmelidir. Bu amaçla yapılacak proje çalışmaları, kooperatif birlik kurulması, pazar genişletme ve geliştirme çalışmaları gibi benzeri konuda ayrıca Çaycuma’da kurulacak Organize Seracılık Bölgesinde lale ve süs bitkileri üreticilerine de alan tahsisi konusunda her türlü yardımı yapmaya hazırım. Arkadaşlarıma da bu yönde talimat veriyorum. Yeter ki üretim artsın ve siz üreticilerimiz ve ülkemiz kazansın. Üretelim, üretelim.”
Vali Kaban daha sonra beraberindekilerle birlikte Geriş Köyü'nde ki Erol Duran'a ait sebze fide üretim yerini gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!