Lale bakıma futbolcular depoya gitti

Güncelleme Tarihi:

Lale bakıma futbolcular depoya gitti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 16:25

AOÇ Kavşağı’ndaki dinozor maketinin ardından Kızılay’daki lale figürlü LED meydan aydınlatması ile Esenboğa Havalimanı Yolu üzerindeki futbolcu ve kaleci heykelleri de kaldırıldı. Büyükşehir Belediyesi, aydınlatmanın bakım için kaldırıldığını ve tamir edildikten sonra geri konulacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği(AOÇ) Kavşağı’ndaki dinozor maketinin ardından önceki akşam Kızılay’da yer alan lale figürlü LED meydan aydınlatması ile Esenboğa Havalimanı yolu üzerindeki futbolcu ve kaleci heykellerini de kaldırdı. Lale figürlü aydınlatmanın, akşam saatlerinde vinç yardımıyla kaldırılışını izleyen vatandaşlar, meydanın boş kalmaması gerektiğini ve yerine Ankara’yı temsil eden daha güzel bir eserin yapılması gerektiğini söyledi.

Lale bakıma futbolcular depoya gitti

PARÇALANARAK TAŞINDI

Kaldırma işlemlerine önceki gün öğleden sonra başlanan Esenboğa Yolu üzerindeki futbolcu ve kaleci heykelleri ise dün tamamen sökülüp, parçalara ayrılarak Akyurt’taki Büyükşehir Belediyesi’ne ait depoya taşındı. Eski başkan Gökçek’in, Saray Spor Tesisleri’nin tanıtımı için 2010 yılında yaptırdığı sporcu heykelleri, ekipler tarafından spiral, çekiç ve balyoz kullanılarak parçalandı.

Haberin Devamı

TAMİR EDİLİP GERİ KONULACAK

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, LED aydınlatmanın tamir ve bakım amacıyla kaldırıldığı, gerekli onarım ve bakım yapıldıktan sonra eski yerine konulacağı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, Esenboğa yolundaki dev sporcu heykellerinin de trafik güvenliğini sıkıntıya sokması nedeniyle kaldırıldığı belirtildi.

Lale bakıma futbolcular depoya gitti

10 metre yüksekliğindeki lale tarzı lazer meydan aydınlatması, Büyükşehir Belediyesi tarafından Çin’de yaptırılmış ve 2014’te Kızılay’a konulmuştu.

BAKMADAN GEÇME!