Kuzuluğa düşen balıkçıl kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Kuzuluğa düşen balıkçıl kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2017 10:51

Kuzuluğa düşen balıkçıl kurtarıldı

Haberin Devamı

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Beymelek Dalyanı'nda balık avlamak isterken kuzuluğa düşen balıkçıl görevliler tarafından kurtarıldıktan sonra doğaya salındı.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından işletilen Beymelek Dalyanı'nın ağzındaki balık kuzuluğuna balıkçıl düştü. Enstitü çalışanları Hayrullah Yılmaz ve Enver Yılmaz, sabah kuzuluktan sesler gelmesi üzerine kayıkla bölgeye gitti. Kuzuluktan balık almak isterken düşen balıkçılın suda çırpındığını gören görevliler hayvanı kurtardı. Uzun süre suda kaldığı için yürümekte ve uçmakta zorlanan hayvan tedavi edildikten sonra doğaya salındı.

Hayrullah Yılmaz, "Balıkçıllar kuzuluğun ağzına konarak çevrede balık yakalamak için bekler. Bu balıkçıl, balık almak için direkt kuzuluğa atlamış ancak çıkamamış. Uzun süre çok soğuk suda ve dar alanda hareketsiz kaldığı için vücudu uyuşmuş. Kuzuluktan çıkardık. Sobanın önünde ısıttık. Ayaklarına masaj yaptık. Kendine gelince doğal ortamı olan Beymelek Dalyanı'na saldık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!