Kuzey Marmara Otoyolu ÇED toplantısı İzmit'te yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Marmara Otoyolu ÇED toplantısı İzmitte yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 15:20

Kuzey Marmara Otoyolu ÇED toplantısı İzmit'te yapıldı

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli),(DHA)- KOCAELİ'nden bir bölümü geçecek olan Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, İzmit'in Çayırköy Mahallesi'nde devam etti. Mahalle sakinlerine güzergahlar ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Dün Körfez İlçesi'nde yapılan ÇED toplantısı bugün İzmit Çayırköy Mahallesi'nde yapılan toplantı ile devam etti. Toplantıda Marmara Otoyol İnşaatı Adi Ortaklığı ve Encon Çevre Danışmanlık yetkilileri, mahalle sakinlerine bilgi verdi. Proje Teknik Koordinatörü Burcu Yazgan Kayabalı, "Kuzey Marmara Otoyolu projesi İstanbul Silivri İlçesi Kınalı gişesi ile Sakarya Akyazı İlçesi gişesi arasında bir projedir. Proje kapsamı İzmit Sepetçi, Çayırköy, Durhasan, Bayraktar ve Gedikli olarak devam etmektedir. İnşaat maksimum 3 yıl sürecektir. Bu proje ile Marmara Bölgesi ile özellikle İstanbul'un trafik sorununu çözecektir. 3'ncü köprü, Çanakkale Boğazı, İstanbul İzmir Otoyolu, İstanbul yeni havalimanı yapılacak proje ile bağlantılıdır. Kamulaştırma genişlik alanı 100 metre olacaktır. Güzergahı, Karayolları belirledi. Arazinin bölünmesi kaynaklı etkiler olacaktır. Bununla ilgili Karayolları ilgilenecektir. Arazi arası geçişler yapılacak, menfezler sayesinde en aza indirilecektir. Kesilen 1 ağaç yerine 5 ağaç dikilecektir. Bitki ve hayvan türleri habitatları böleceği için akademisyenler güzergah boyunca habitatlar belirledi" dedi.
Encon Danışmanlık Proje Yöneticisi Tolga Balta vatandaşların kamulaştırma bedelleri nasıl olacağı yönündeki soruları üzerine, "Kamulaştırma için verilen teklifleri beğenirseniz uzlaşmaya gidersiniz, beğenmezseniz 27'nci madde acil kamulaştırma devreye girer ve mahkeme süreci başlar. Dava sonuçlandığında en başta verilen teklifin altında da olabilir, üstünde de olabilir bedeli. Her türlü dava sonucunda kabul etmek zorunda kalırsınız" diye konuştu.
Projenin 2006 yılında başladığını belirten Proje İzleme Şube Müdürü Remzi Kurtar, "Bu proje 2006 yılında başlanan bir çalışmadır ve bugüne kadar güzergah sürekli değişti. 600'e yakın kurumlarla yazışma yapıldı. Şu anda ki güzergah son hali ve kesin halidir" dedi.
İzmit geçişinde yol üzerinde yapılacak çalışmalardan bahseden Marmara Otoyolu İnşaatı Adi Ortaklığı Genel Müdür Yardımcısı İnanç Yapar ise, otoyolun 10 kilometrelik güzergahında 7 üst geçit, 6 alt geçit yapılacağını, vatandaşların mağdur edilmeyeceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!