Kütahya Belediyesi’nden Kültür Hizmeti, 20 Bin Öğrenciye Ücretsiz Kitap

Güncelleme Tarihi:

Kütahya Belediyesi’nden Kültür Hizmeti, 20 Bin Öğrenciye Ücretsiz Kitap
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 19:10

KÜTAHYA BELEDİYESİ, KENTTE 20 BİN ÖĞRENCİYE KİTAP DAĞITTI.DAĞITIM TÖRENİNE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ALİ İHSAN ERTAŞ VE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ COŞKUN ESEN DE KATILMDI.

Kütahya Belediyesi, 20 bin öğrenciye ücretsiz kitap dağıttı.
Belediye tarafından öncelikle 7 ile 15 yaş grubundaki çocuklara yönelik, kentin tarihini ve kültürünü tanıtmak amacıyla basını yaptırılan ’Küçük gezgin Kütahya’da’ isimli kitap öğrencilerle buluştu.
Kitabın dağıtımına Cumhuriyet Ortaokulu, Şule Mete Tetik İmam Hatip Ortaokulu ve Mehmet Akif İlkokulu’ndan başlandığını belirtildi.
Dağıtım törenine Belediye Başkan Yardımcısı Ali ihsan Ertaş ve Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de katıldı.
Eserin, Kütahya’nın tanıtımına da büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, "Öncelikle Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu il dışında olduğunu için kendileri burada bulunamadı sizlere çok selamları var. Belediyemiz tarafından ilimizin tarihini kültürünü bir bütün olarak tanıtacak sade ve eğlenceli görseli çok olan öğrencilere yönelik hazırlanan kitaplarımızı siz değerli öğrencilerimize hediye etmek üzere burada bulunuyoruz. Bu kitap ile ilimizi her yönüyle tanıyacak hemde okumanın keyfine varacaksınız.Belediyemizin kültür hizmeti olan bu kitaptan 3., 4., 5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerimiz için 20 bin adet bastırıldı. İlimizdeki tüm okullarımıza ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Bu konuda gerekli kolaylığı sağlayan Kütahya Valiliğimize ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müze teşekkür ederiz. Bu konuda emeği geçen başta kitabın yazarı ve çizeri Bahattin Atak ve tüm belediye personelimize teşekkür ederiz.Öğrencilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de, "Kütahya Belediyesi’ne yapmış olduğunu bu kültür hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum. Belediyemiz bu hizmetiyle öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı hususunda da büyük katkı sağlamış olacak" ifadelerini kullandı.
Bu arada, kitabın hazırlığına, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun talimatıyla geçtiğimiz mayıs ayında başlandığı belirtildi.(EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!