Kuşadası'nda sevindiren ihale

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasında sevindiren ihale
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 18:34

Kuşadası'nda sevindiren ihale

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde üç yıl önce bitişiğinde yapılan temel kazısı nedeniyle boşaltılan 120 konutlu Mücella Emgin, Dergah ve Özgün sitelerinin zemin güçlendirme projesi ihalesi yapıldı.

Kuşadası Belediyesi, 2014 yılının Kasım ayında Hacıfeyzullah Mahallesi Mücella Emgin, Dergah ve Özgün sitelerinin bulunduğu alanda meydana gelen toprak kayması nedeniyle oluşan zemin hareketliliğini durduracak projenin ihalesini yaptı. Bölgede zemin stabilizasyonunu sağlamak amacıyla hazırlanan 'Çift Sıra Kazıklı Koruyucu İstinat Yapısı ve Palyeli Şev Tanzimi Projesi' ihalesi ile ilgili yasal sürecin tamamlanmasının ardından çalışmalara en kısa süre içerisinde başlanacak. Böylece, bitişikteki inşaat nedeniyle meydana gelen toprak kayması sonucu  evleri boşaltılan vatandaşların yaşadığı sorunun giderilebilmesi amacıyla sürdürülen çalışmalarda sona gelinecek.

Kuşadası Belediyesi, toprak kaymasının yaşandığı ilk günden itibaren mağdurlar için 36 ayda kira yardımları da dahil olmak üzere toplam 2 milyon 180 bin TL harcama yaptı. Bu gün sorunun kalıcı olarak çözümünü sağlayacak zemin stabilizasyonu için Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan üç alternatifli şev stabilizasyon projesi ihalesi mağdurları sevindirdi.

İhale ile ilgili yasal sürecin tamamlanmasının ardından yüklenici firma çalışmalarına başlayacak. Bölgede zemin kaymasını durdurmak ve zemin stabilizasyonunu sağlamak amacıyla yapılacak çalışmalar, İller Bankası tarafından onaylanan kredi ile finanse edilecek. Öte yandan konu ile ilgili hukuki süreç devam ediyor.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!