Kuşadası'na dev Atatürk köşesi

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasına dev Atatürk köşesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 15:43

Kuşadası'na dev Atatürk köşesi

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'ndeki Gazibeğendi Tepesi'nin girişine Atatürk'ün yaklaşık bir asır önce kadınlarla çekilmiş fotoğrafları yerleştirildi.

Kuşadası İş Kadınları Derneği(KUİKAD), Atatürk'ün Kuşadası'na geldiğinde durup ilçeyi izlediği Gazibeğendi Tepesi'nin girişinde dev bir Atatürk köşesi oluşturdu. Hasan Reis Bulvarı'nın girişinde yer alan taş duvar üzerinde, Atatürk'ün kadınlarla birlikte çekilen büyük boyutlarda 25 fotoğrafı ile birlikte İngilizce ve Türkçe 'Yurtta Sul,Cihanda Sulh' yazısının yer aldığı dev köşe törenle açıldı. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, CHP'li Belediye Başkanı Özer Kayalı, Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ile kalabalık bir davetli topluluğunun katılımı ile yapılan açılışta konuşan KUİKAD Başkanı Birgül Öner, "İş kadınları olarak, varlığımızı, kadının her bakımdan toplumun temeli olduğunu sık sık dile getiren, Büyük Önder Atatürk'e borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Tüm Türk kadınları gibi şanslıyız. Çünkü Cumhuriyetimiz, Atatürk gibi çağdaş bir önder tarafından kurulmuş ve yönlendirilmiştir. Kadınların başarısı hiç kuşkusuz, ulusumuz için gurur ve onur vericidir. Kuşadası'nda, atamıza saygımızın bir ifadesi olarak, kent yaşamına bir katkıda bulunmayı, bu güzel taş duvarları bir pano gibi değerlendirmeye arzu ettik.Türkiye'ye bir Ortadoğu ülkesi önyargısı ile gelen misafirlerimize, Atatürk'ün neredeyse bir asır önceki, fotoğraflarıyla yanıt vermeye çalıştık. Çağdaş Türk kadınının, Atatürk Türkiye'sinde her zaman hak ettiği değeri görsünler istedik" dedi.

Belediye Başkanı Özer Kayalı, Atatürk'ün bizden çok ileri olan Avrupa ülkesinden çok önce kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıdığını hatırlatarak "Kadınlarımızın atalarına bir vefası olarak sergilenen Atatürk temalı fotoğraflara baktığımızda bugün yaşadıklarımızı düşününce çok anlamlı bir çalışma olmuş. Ben Kuşadası iş kadınlarına bu organizasyonu yaptığı için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Muammer Aksoy ise bir toplumun en önemli değerinin kültürü olduğunu söyleyerek yaşam tarzı ve değerlerin bu köşeyle şehrin her yerinde yaşatıldığını dile getirdi.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

Fotoğraf

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!