Kuşadası tekne faciasına 1 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Kuşadası tekne faciasına 1 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 14:26

KUŞADASI’nda su üstündeki bir can yeleğinin içinden çıkan ve aşırı ısı kaybettiği için önce öldüğü sanılan 18 aylık Suriyeli bebeğin de aralarında olduğu 16 kaçak göçmenin kurtarıldığı, 14 kişinin kayıp olduğu facianın organizatörü olarak gözaltına alınan 2 Türk’ten 1’i tutuklandı, diğeri yurt dışına çıkış yasağı konulup, adli kontrollü serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Kuşadası Körfezi Ahmetbeyli-Seferihisar’ın yaklaşık 7 mil açığında geçen 21 Ekim’de, avlanmaya çıkan ’Evran 1’ adlı teknedeki balıkçılar, su üzerinde turuncu bir nesne gördü. Bölgeye yönelen balıkçılar, su üzerinde can yelekleriyle bir grup mülteciyi farketti. Ardından ’Umut yolcusu’ olduğu anlaşılan 15 kişiyi, tekneye aldı. Başka bir balıkçı teknesinden yardım istendi. Durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildiren ’Evran 1’ teknesinin kaptanı Recep Evran ile arkadaşı Cenap Gümran, saatler sonra grubun bulunduğu yerden 1.5 mil mesafede, su üzerinde bir can yeleği gördü. Can yeleğinin içinde kas katı kesilmiş bir bebek bulan balıkçılar, öldüğü sanılan çocuğun ses çıkarması üzerine sevince boğuldu. Sudan çıkartılan bebek yaşama döndürüldü. ’Muhammed Hasan’ adlı bebek, tedavisinin ardından sağlığına kavuştu. Kurtarılanların ifadesine göre suya gömülen teknenin içinde 14 kişinin kaldığı, dışarı çıkamadığını anlattı.

Faciadan bir gün sonra kurtarılan kaçak göçmenlerin yakınlarının Basmane Semti’ndeki evlerine giden ve organizatör oldukları ileri sürülen, Ö.A. ve kardeşi Z.A.’nın geçişin tamamlandığını belirtip, daha önce anlaştıkları gibi miktarı öğrenilemeyen parayı almak istedi. Bunun üzerine tartışma çıktı. İhbar üzerine sevk edilen polis ekipleri, organizatör olduğu öne sürülen 2 kardeşi gözaltına aldı. Şüpheli 2 kardeşten Ö.A.’nın üzerinde 7.65 milimetre çapında tabanca ve 5 mermi ele geçirildi. Kuşadası polisine teslim edilen 2 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Tabancayla yakalanan Ö.A. tutuklanırken, kardeşi Z.A. için yurt dışına çıkma yasağı getirilerek adli kontrollü olarak serbest bırakılması kararlaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!