Kurugöl Ve Samandere Resmen Belediyenin

Güncelleme Tarihi:

Kurugöl Ve Samandere Resmen Belediyenin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 13:56

KURUGÖL VE SAMANDERE RESMEN BELEDİYENİN OLDU.

Düzce Belediyesi’ne ihale edilen Kurugöl Mesire Alanı ve Samandere Şelalesi için Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç arasında protokol imzalandı.
Düzce İli Merkez İlçesi sınırlarında yer alan, sorumluluğu Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü’nde bulunan Kurugöl Tabiat Parkı 13 Ekim tarihinde yapılan ihale ile 5 yıllığına Düzce Belediyesi’ne ihale edildi.
Samandere Şelalesi ise 19 Ekim tarihinde Düzce Orman İşletme Şube Müdürlüğü’nde gerçekleşen ihale ile Düzce Belediyesi’ne kiralandı.
Düzce Belediyesi’ne ihale edilen Kurugöl Tabiat Parkı ve Samandere Şelalesi için Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç arasında protokol imzalandı.
Düzce Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleşen imza töreninde Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Kurugöl ve Samandere’de doğal çevreye zarar vermeden, her zaman temiz ve bakımlı olacak alanlar oluşturacağız. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olması için de gerekli programlamaları yapacağız. 1 yıl içerisinde bu hedeflerimizi yerine getirmeyi planlıyoruz. İnşallah 2017’de Kurugöl ve Samandere bitmiş olarak Düzcelilerin hizmetine sunulacak." dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç ise Düzce Belediyesi’nin iyi bir işletmecilik örneği sergileyeceğini söyleyerek yeni yapılacak projelerin Düzcelilere ve bölge halkına hayırlı, uğurlu olmasını temenni etti.
KURUGÖL TABİAT PARKI:
Kurugöl Tabiat Parkı, yaklaşık 22 hektarlık park içerisinde 4,90 hektarlık bir göldür. Kurugöl mesire alanı olarak 2004 yılında, tabiat parkı olarak da 2011 yılında tescil edilmişti. Kayın, Meşe ve Gürgen ağaçları ile kaplı bu doğa harikası alan foto-safari, sportif olta balıkçılığı ve kampçılık aktiviteleri için oldukça kullanışlı olması dikkat çekiyor.
İşletmeye açılan alanda yapılması planlanan yatırım ve düzenlemeler ise elektrik ve su altyapı çalışmaları, çevre aydınlatmaları, piknik üniteleri, piknik ocakları, 3 adet çeşme, 2 adet çocuk oyun sahası, 5 adet kameriye, otopark ve çadır alanları, taşıt otoparkları, kır gazinosu ve yaya trafiğini sağlamak amacıyla patika yolları içeriyor. Kurugöl Mesire Alanının 5 yıllık ihale süreci Uzun Devreli Gelişme Planına göre 29 yıla kadar uzatılabilecek. Samandere Şelalesi’ne yapılacak proje ise önümüzdeki günlerde şekillenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!