Kuru üzüm şubatta 6 liraya çıkabilir

Güncelleme Tarihi:

Kuru üzüm şubatta 6 liraya çıkabilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2018 09:18

Kuru üzüm şubatta 6 liraya çıkabilir

Haberin Devamı

MANİSA'nın Saruhanlı ilçesi Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, stoklarda ürün kalmadığını, kuru üzümün kilogram fiyatının şubat ayında 6 TL olmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye'de 2017 yılında üzüm üreticisinin heyecanlı bir yıl yaşadığını dile getiren Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, üzümde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Üzüm açısından heyecanlı bir yıl geçirdiklerini, üründe kalıntı olmaması sebebiyle üreticide bir özgüven oluştuğunu kaydeden Okur, "Çiftçimiz, bu özgüven neticesinde üzümü iyi fiyatlara satmaya çalışıyor. Şu anda fiyatlar 4.7 ila 5 TL'ye kadar dayandı" diye konuştu.

"EMANETE ÜZÜM DÖKMEYİN" UYARISI

Göreve geldiği günden bu yana üreticiyi sürekli ikaz ettiğinin dile getiren Okur, "Üzümünüzü emanete dökmeyin. İhtiyacınız kadarını satın, gerisini bekletin dedim. Şimdi bizim dediğimiz şartlar oluşuyor. İlk çıktığında 3 lira 30 kuruş olan üzüm, şu anda 5 liraya kadar çıktı. Bu demek oluyor ki, çiftçimiz üzümü ilk çıkardığı anda ihtiyacı kadarını satıp, diğerini bekletebilirse bu üzüm para eder. 2017 yılında yaş üzüm ihracatı bugüne kadar yapılmış olan en yüksek seviyeye ulaşmış. Bunun en büyük sebeplerinden biri, Rusya ile yaşanan ekonomik krizin aşılması ve kapılarının tekrar bize açılması. Avrupa ülkelerine de üzüm ihraç ettik" dedi.

Üreticiye elindeki kuru üzümü açığa dökmemeları çağrısında bulunan Okur, şu anda fiyatın yaklaşık 5 TL olduğunu belirterek, "Kuru üzümün fiyatının önümüzdeki şubat ayında 6 lira olmasını bekliyoruz. Üreticimiz ürününü açığa dökmesin" diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!