Kürt’üm MHP’liyim kadınım Hakkâri’den adayım

Güncelleme Tarihi:

Kürt’üm MHP’liyim kadınım Hakkâri’den adayım
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2014 01:41

Belkıs Öztunç, MHP’nin tüm Türkiye’de tek kadın il belediye başkan adayı.

Haberin Devamı

Üstelik partisinin teşkilatı bile bulunmayan Hakkari’de... 1982 doğumlu Öztunç, Jirki Aşireti’ne mensup ve kendi ifadesiyle kimliğiyle gurur duyan bir Kürt. Kadın, Kürt ve Hakkâri’de MHP adayı olmak gibi yakın alakalı gözükmeyen 3 özelliği üzerinde toplayan Öztunç’la Hakkâri’de aileye ait bir ofiste buluşuyoruz. Ofisin duvarlarında MHP bayrakları asılı. Kentin caddelerinde ise yalnızca BDP, CHP ve AKP bayrakları göze çarpıyor. Öztunç seçim propagandasını daha çok esnaf ziyaretleri üzerine kuruyor. Bir MHP mitingini Hakkâri için ‘henüz erken’ buluyor.

ASLINI İNKÂR ETMİYOR

Hakkâri’de bir Kürt olarak MHP adaylığını ise çelişki olarak görmüyor. “Kürt’üm. Kürtlerin sevmediği bir partideyim ama aslımı inkâr etmiyorum. Edemem. Kimliğimle gurur duyuyorum. MHP’nin üst kadrolarında da pek çok Kürt var” diyor. Seçim sürecinde yaşadığı zorlukları “Hem kadınım, hem MHP’liyim, hem de Kürt’üm. Batı’da Kürt, burada MHP’li, Türkiye’nin her yerinde kadın olmak zor. Ben seçimin dezavantaj şampiyonuyum” diye açıklıyor. Öztunç, Hakkâri’de MHP’li olmaktan dolayı ahlak dışı veya şiddet içeren tepkilerle karşılaşmadığını da belirtiyor ve “Batı’da HDP’ye saldıranların MHP’li olduğunu düşünmüyorum” diyor. Jirki Aşireti’ne mensup. Üstelik Jirki tarihindeki ilk kadın politikacı. Ancak aşireti siyaset dışında tutuyor. Herkesi kucaklamak istiyor.

Haberin Devamı

ÇUKURCA’DAN UMUTLU

Öztunç, seçim vaatlerine güveniyor. Kente su getirmek birinci önceliği. HES ve rüzgâr gücüyle enerji sorununu çözmeyi umuyor. Altyapı ve yolları düzeltmek de vaatleri arasında. Kadınlara özel vaadi yok. “Kadın ve erkeğin eşit olduğu tek il varsa Hakkâri’dir. Tabii yoksunluk açısından” diyerek durumu özetliyor. Çukurca ilçesinde iddialı olduklarını da savunan Öztunç, “Toplam oy sayısı 2 bin 973. Geçen seçim DTP, 1500 civarında oyla belediyeyi aldı. Biz şu anda 1600’e yakınız. Özellikle kamu kesiminden çok ilgi görüyoruz” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!