Kursiyerler çalışmalarını sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Kursiyerler çalışmalarını sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2018 12:21

Kursiyerler çalışmalarını sergiledi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - KEPEZ- Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi'nde (ÇHEM) geçen ekim ayında açılan 'El Sanatları Teknolojileri Kursu'na katılan kursiyerlerin yaptığı çalışmalar yılsonu sergisinde beğeniye sunuldu.

Mimar Sinan İlköğretim Okulu Salonu'nda açılan serginin kurdelesini ÇHEM Müdürü İbrahim Ethem Çakıcı ve kurs öğretmeni İlknur İbiş kesti. Sergide, 24 kursiyerin ev aksesuarları, çeyiz, iğne oyası, başörtüsü, keçe çanta-kıyafet-fular, bindallı, kokulu taş, takı tasarımı, Maraş işi gibi birçok dalda çalışmaları yer aldı.

Sergilenen eserleri hayranlıkla inceleyip kursiyerleri başarılı çalışmalarından dolayı kutlayan ÇHEM Müdürü İbrahim Ethem Çakıcı, Kepez ilçesindeki hizmet binasında, bazı okullarda, sivil toplum kuruluşlarının sağladıkları mekânlarda toplam 227'si işbirliği olmak üzere 785 kur açıldığını, 11 bin 500'ü kadın 17 binden fazla kursiyerin eğitim aldığını açıkladı.

İbrahim Ethem Çakıcı, "Hobi ve geleneksel el sanatları kurslarının yanında kesme çiçek, mantar, arıcılık, süt sığırı, kaynak, bilgisayar işletmenliği, tamir-onarım-bakım, yemek ve pastacılık, aşçılık, gaz altı kaynakçılığı gibi bir çok dalda mesleki eğitimler de veriyoruz" dedi. Çakıcı, okuma-yazma kurslarına da katılımın arttığını söyledi.

Kurs öğretmeni İlknur İbiş de kursiyerlerinin öğrendiklerini çalışarak evlerinin dekorasyonuna, ürünlerin satışından kazandıkları parayla da aile ekonomilerine katkıda bulunduklarını ifade etti, kursiyerlere katılım belgelerini verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!