Kursiyer sergisine büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Kursiyer sergisine büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 13:33

Kursiyer sergisine büyük ilgi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de, Mezitli Halk Eğitim Merkezi'nde açılan karma resim sergisi büyük ilgi gördü.
Derya Otomotiv Plaza’da gerçekleşen açılışa, Mezitli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Turna, Resim Öğretmeni Rahşan Duman Çalkılıç ile kursiyerler katıldı.
60 eserin bulunduğu serginin açılışında konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turna, açılan kursların vatandaşlar tarafından büyük bir rağbet gördüğünü belirterek, "Hizmet kalitemizin yüksekliği sebebi ile her zaman tercih ediliyoruz. Rahşan Duman Çalkılıç hocamızın çok emeği geçti. O bizim kendi aramızda çok sevdiğimiz lakabı olan ‘Atom Karıca’mızdır. Kurs yeri olarak çalışma yeri namüsait olmasına rağmen böyle değerli bir sergiyi açmak gerçekten bir başarıdır" dedi.
Gelecek yıl da çalışmaların artarak devam edeceğini ifade eden Turna, "En büyük sıkıntımız; ciddi derecede mahalle aralarında kursiyerlerin çok rahatlıkla onların bütün imkanları önlerine serebileceğimiz kurs atölyelerimiz yok. Atölyeler olmadığı için kursiyerler Hocalarımız ile beraber genelde apartman altlarında köşe başlarında sokak ortalarında çalışıyorlar. Bu kadar namüsait ortamlarda şartlarda bu kadar değerli ürünler çıkıyor. Bir de atölye ortamında olsa kim bilir daha neler çıkacak" diye konuştu.
Resim Çalkılıç, öğrencilerin çalışmalarını atölyeden sergiye taşımanın gurur kaynağı olduğunu belirtti.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!