Kurbanlıklar onlara emanet

Güncelleme Tarihi:

Kurbanlıklar onlara emanet
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 15:48

Kurbanlıklar onlara emanet

Haberin Devamı

İSTANBUL,(DHA)- KURBAN Bayramı'nda yaşanan kazaların azaltılması ve kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Kurban Kesim Elemanı ve Hijyen Eğitimi Kursu açıldı. Uzmanlar tarafından bilgilendirilen kursiyerler eğitimin sonunda sertifikalarını alarak kurban kesmeye hazır hale geldi.

Esenler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen kursta kurban kesmek isteyenler eğitimden geçirildi. Alanının uzmanlarından eğitim alan kursiyerler, kurban kesiminin dini yönü, hijyen ve bulaşıcı hastalıklar konusunda da bilgilendirildi.

Kursiyerler, kurban kesim öncesi muayene, zapt-u rapt, kesim işlemi, şişirme, tulum çıkarma ve açma yöntemiyle yüzme eğitimleri, deri muhafazası, çevre sağlığı ve atıkların uzaklaştırılması, olası bulaşıcı hastalıkları (zoonozlar) tanıma ve tedbir alma, et muhafaza işleme ve tüketimi ile ilgili her şeyi öğrendi. Bu yıl aldıkları hijyen eğitimiyle, kurban kesiminin haricinde günlük hayatlarında ve çalıştıkları işyerlerinde uygulayabilecekleri bilgiler de edinen kursiyerler eğitimlerin sonunda yazılı sınava girip sertifikalarını aldı.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!