Kumluca'da Tarım ve Seracılık Festivali hazırlıkları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kumlucada Tarım ve Seracılık Festivali hazırlıkları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 16:34

Kumluca'da Tarım ve Seracılık Festivali hazırlıkları sürüyor

Haberin Devamı

 

KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA'da bu yıl 17'ncisi düzenlenecek Tarım ve Seracılık Festivali hazırlıkları sürerken, festival programına ilişkin toplantı yapıldı.

Kumluca'da bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivali öncesi Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında, belediye birim müdürleriyle değerlendirme toplantısı yapıldı. Bu yıl festivali daha görkemli ve adına yakışır biçimde yapmak için tüm hazırlıkların devam ettiğini söyleyen Başkanı Çetinkaya, festivale tüm mahallelerin de katkı sağladıklarını vurguladı.

Festival programında önceliğin Yörük kültürü ve geleneklerinin yansıtılması olduğuna işaret eden Başkan Çetinkaya, bu yılki Yörük göçü öncesi 'Dodurga' ve 'Kayı' boyları adı altında belirledikleri mahalleler tarafından Yörük çadırları kurulacağını belirtti. Başkan Çetinkaya, şöyle dedi:

"Festivalimiz 21 Nisan akşamı, bu yıl ülkemizde yaşanan terör olayları ve buradaki şehitlerimiz, gazilerimiz ve onların yakınlarına ithafen dünyaca ünlü hafızlar tarafından Kuran ziyafetiyle başlayacak. 22 Nisan'da Kumluca Gençlik Meclisi ve ADD konseri, 23 Nisan kutlamaları, halı saha futbol turnuvası finali, ses yarışması, 24 Nisan'da halk koşusu ve halk oyunları yarışması yapılacak. 25 Nisan akşamı Yörük şöleni, 26 Nisan'da sıra gecesi ve 27 Nisan'da da festivalimizin en önemli etkinliği olan Yörük Göçü'nü canlandıracağız."

Etkinlikler içerisinde bu yıl 52'nci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Kumluca- Elmalı etabı startının da 29 Nisan günü Kumluca'dan verileceğini anlatan Başkan Çetinkaya, bu büyük organizasyonun da festival etkinliklerine farklı bir heyecan katacağını vurguladı.

Festivalde geçmişte halktan büyük beğeni toplayan ve yapılması ısrarla istenen acı biber yeme yarışmasının 28 Nisan'da yapılacağını aktaran Başkan Çetinkaya, "Aynı gün bir sempozyum düzenlemeyi planlıyoruz. Akşamına ise Serkan Kaya konseri, 29 Nisan akşamı Grup Kolpa, 30 Nisan günü ise yağlı güreşlerin başlaması ve kadınlar günü özel etkinliğimiz olacak. 30 Nisan akşamı Serdar Ortaç konseri ve 1 Mayıs günü yapacağımız Türkiye'de sezonun ilk yağlı güreş organizasyonuyla festivalimiz sona erecek. Bu yıl güreşlerimizin bir başka heyecanı ise cezası nedeniyle bir süre güreşlere ara veren başpehlivan Ali Gürbüz'ün ilk defa Kumluca güreşlerinde tekrar güreşe başlaması olacak. Tüm Türkiye'deki güreş severler Ali Gürbüz'ün güreşini dolayısıyla Kumluca güreşlerini heyecanla bekliyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!