Kumluca'da fuar hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Kumlucada fuar hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 15:22

Kumluca'da fuar hazırlığı

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA'da bu yıl 5'incisi düzenlenecek Domates Yetiştiriciliği ve Teknolojileri Fuarı (DOMATEXPO) hazırlıkları sürüyor.
Kumluca'da 16- 18 Kasım'da domates ve fidecilik temasıyla bu yıl 5'incisi düzenlenecek DOMATEXPO öncesinde ziraat mühendisleri ve üreticilerin katımıyla Kumluca Belediyesi'nde toplantı düzenlendi. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın da katıldığı toplantıda, üreticiler ve ziraat mühendisleri üretim aşamasında yaşadıkları sorunları anlattı. Kumluca'da yaz döneminde aşırı sıcak nedeniyle sebze üretimi yapamadıkları vurgulayan üreticiler, iklimin elverişli olması nedeniyle kışın üretim yaptıklarını ifade etti. Kimyasal ilaç kullanımı yerine zararlılarla mücadelede biyolojik yöntemler kullandıklarına değinen üreticiler, konuyla ilgili DOMATEXPO'da bu anlamda bilgilendirme çalışmaları yapılmasını istedi.
Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise üreticilerin sorunlarına hakim olduklarını kaydetti. Sorunların ortak akıl ve birlikte hareket edilmesi halinde çözüme kavuşturulacağını anlatan Başkan Çetinkaya, "DOMATEXPO'yu bu yüzden yapıyoruz. 3 gün sürecek fuarda eğitici ve öğretici paneller düzenleyeceğiz. Domatesle ilgili yemek yarışmaları yapacağız. Popüler olmuş isimlerin fuara katılmasını sağlayacağız. Tarım Bakanımızın fuara katılmasını sağlayacağız. Sorunlarımızın çözülmesi için bu etkinlikleri düzenliyoruz. Üreticilerimizin de etkinliklere sahip çıkması gerekiyor. Üretici serasının içinden, evinden çıkıp fuara gelmezse toplumsal olarak güçlü bir sesle sorunlarımızı dile getirmezsek çözüme ulaşamayız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!