Kumluca'da Belen'e keşif yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Kumlucada Belene keşif yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 15:54

Kumluca'da Belen'e keşif yürüyüşü

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde de yer alan Belen Mahallesi'ne keşif yürüyüşü yapıldı.

Kumluca Belediyesi tarafından her ay gerçekleştirilen keşif yürüyüşü bu ay ilçenin en eski yerleşim yerlerinden Belen Mahallesi'ne yapıldı. Kumluca Belen'i Keşfediyor adlı doğa yürüyüşüne katılmak isteyenler sabah Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Yürüyüşe Antalya Milletvekili Atay Uslu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Emniyet Müdürü Mustafa Karaarslan ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Buradan otobüslerle yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Belen Mahallesi'nin yakınlarına getirilen grup, araçlardan inerek toprak yoldan doğayla iç içe yaklaşık 6 kilometrelik bir parkuru kat etti ve Belen Mahallesi'ne ulaştı. Yürüyüşe katılan yaklaşık bin kişiye burada mahalleli tarafından hazırlanan kahvaltılık ve çay ikram edildi. Etkinlik duayla sona erdi.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, "Belen, ilçemizin tarihi en eski yerleşim yerlerinden biri. Tarihte de Kumluca isminin kayıtlara geçtiği tespit edebildiğimiz en eski yerleşim yerimiz burası. 17'nci yüzyılda bu bölgeye gelen Evliya Çelebi, Adrasan'da denizden karaya çıkıyor ve diyor ki 'İkinci ziyaret yerim Belen'i Kumluca.' Kayıtlara baktığımızda bu bölge Kumluca olarak geçiyor. Bugün çok güzel bir organizasyon oldu. Burası doğa harikası, bitki çeşitliliği bol olan bir yer. Bunu da bugün bizzat yaşayarak gördük" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!