Kumluca Belediyesi'nin ISO belgeleri yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Kumluca Belediyesinin ISO belgeleri yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 12:23

Kumluca Belediyesi'nin ISO belgeleri yenilendi

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Belediyesi'nin Türk Standartları Enstitüsü'nden (TSE) 2007 yılında aldığı ISO 9001 ve 2010 yılında aldığı ISO 10002 kalite belgeleri, TSE tarafından denetlenerek 3 yıllığına yenilendi.
TSE Antalya Sistem Belgelendirme Müdürlüğü Başdenetçisi Sevgi Kocabaş tarafından Kumluca Belediyesi birimlerine 5 gün süreyle gerçekleştirilen denetimler sona erdi. TSE'den 2007 yılında ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve 2010 yılında da ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetim Sistemi Belgesi alan Kumluca Belediyesi'nde yapılan denetim sonunda belgelerin 3 yıllığına yenilenmesi kararlaştırıldı.
Denetim sonunda Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında TSE Antalya Sistem Belgelendirme Müdürlüğü Başdenetçisi Sevgi Kocabaş, belediye başkan yardımcıları ve belediye birim müdürlerinin katıldığı bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Başdenetçi Sevgi Kocabaş, 5 gün süreyle Kumluca Belediyesi'nde belge yenileme tetkiki gerçekleştirdiklerini ve belediyenin tüm departmanlarının uygulama ve sunulan hizmetlerini gözden geçirdiklerini söyledi. Yapılan tetkiklerde, belediyenin tüm hizmetlerinin ISO kriterlerine uygun olduğunu ve belgelerinin süresinin uzatılmasına karar verdiklerini kaydeden Kocabaş, "Başka kurumları da denetliyoruz. Sürekli Kumluca Belediyesi'ni ve uygulamalarını örnek gösteriyoruz. Bugüne kadar Kumluca Belediyesi'nde 11 denetim gerçekleştirdik, her denetimde yeni bir aşama kaydedildiğini gördük. Bazı hizmetlerde daha da iyileştirmelerin yapılması yönünde bir sonraki denetimlerde bu eksikliklerin tespit edilmemesiyle ilgili tavsiyelerde bulunduk" dedi.
Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi alan 32'nci kamu kurumu ve 2010 yılında da ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetim Sistemi belgesi alan Türkiye'de ilk kamu kurumu olduklarını vurguladı. Her yıl TSE tarafından ISO denetimi gerçekleştirildiğini ve bu denetimleri çok önemsediklerini kaydeden Başkan Çetinkaya, "Bu yılki denetim ve tetkikler belge yenilemeye yönelik olduğu için ve müdürlük sayımızın artmasından dolayı daha kapsamlı geçti. Ancak denetim sonucu olarak belgelerimizin 3 yıllığına tekrar yenilenecek olmasından dolayı büyük bir mutluluk duydum. Bu başarı bir ekip işi, tüm personelime gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yeni bir belge için de müracaat etmeyi planladıklarını belirten Başkan Çetinkaya, bunun için de bazı çalışmalar yaptıklarını, belgeyi de alarak Türkiye'de ilkleri gerçekleştiren belediye olmaya devam edeceklerini vurguladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!