Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yeni binası açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesinin yeni binası açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 10:12

Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yeni binası açıldı

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yeni eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başladığı binasının resmi açılışı yapıldı.

Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi binasının açılış törenine, Kaymakam Polat Kara, Ak Parti milletvekilleri Hüseyin Samani ve Atay Uslu, Başkanlık Başmüşaviri ve YÖK Üyesi Mehmet Emin Zararsız, eski Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Tevke, daire amirleri, okul öğretmenleri, öğrencileri ve mezunlar katıldı.

Açılışta konuşan Kaymakam Polat Kara, Kumluca'nın eğitim alanında son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirdiğini, bu konuda ilçe halkının da büyük emeği olduğunu söyledi. İlçenin özellikle bina konusunda birçok yere örnek gösterilecek kurumlara ev sahipliği yaptığını aktaran Kaymakam Kara, "Ancak bina yapmak kadar, bu eğitim kurumlarından nitelikli insan yetiştirmek de önemlidir. Geçmişte bu kadar eğitime gönül vermiş insanlar bizlere bu güzel hizmetleri ulaştırdı. Bizler de bu güzel mirası gelecek nesillere taşıyacak bu güzel kurumlardan nitelikli insan yetiştirilmesini sağlamalıyız" dedi.

Başbakanlık Başmüşaviri ve YÖK Üyesi Mehmet Emin Zararsız, 2003 yılına kadar iki kurum hariç tüm yatırımların devlet eliyle, bu iki kurumun tüm binalarının ise millet desteğiyle yapıldığını söyledi. Bu iki kurumun camiler ve imam hatip liseleri olduğunu aktaran Zararsız, "2003 yılına gelindiğinde devlet ile milletin barışmasıyla devlet tarafından cami ve imam hatiplere ödenek ayrılmaya başladı. Bizler bu eğitim kurumlarının kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Bu eğitim kurumlarından devletini, milletini seven, halkına hakkıyla hizmet etmek isteyen insanlar yetişiyor" diye konuştu.

Eski Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz, bir zamanlar imam hatiplerin hor görüldüğünü, burada okuyan öğrencilerin ötekileştirildiğini ve bu okullardaki öğrencilerin okuma haklarının elinden alındığını söyledi. Bu uygulamanın insanlık ayıbı, hak ihlali olduğunu vurgulayan Yavuz, "Ama kalplerinde Allah sevgisi, hizmet aşkı olan bu güzel insanlar yılmadı. Mücadele etti ve bugünlere geldi. Artık bir imam hatipli isteyerek, aşkla okulunu okuyor, istediği devlet kademesinde iş yapabiliyor. İmam hatipli olmak bir onurdur, bir ayrıcalıktır. Bugün devletimizin en başında sayın cumhurbaşkanımız da bir imam hatiplidir" dedi.

Diğer protokol üyelerinin de konuşmalarının ardından şiirler okundu ve ilahi dinletisi yapıldı. Binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür belgesi verilmesinin ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Sonrasında protokol ve davetliler okul binasını gezdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!