‘Küme düşme kalksın’a Galatasaray tepkisi

Güncelleme Tarihi:

‘Küme düşme kalksın’a Galatasaray tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2011 01:15

TFF’nin önceki akşam aldığı genel kurul kararının yankıları sürüyor. 26 Ocak 2012’de yapılacak genel kurulda “Küme düşme yok” kararının çıkacağının kesinleşmesine en sert tepkiyi G.Saray verdi.

Haberin Devamı

* TFF, yetkilerini kullanmayarak kararı, daha önceden senaryosu hazırlanmış bir şekilde, Genel Kurula devretmektedir.

* Yetkisini kullanmayıp Genel Kurulu göreve çağırmanın tarifi tek kelime ile yetersizliktir ve sebebi de kamuoyunca malumdur.

* Sert müeyyide uygulamaktan imtina etmeyen UEFA’nın yeni yaptırımlarıyla karşı karşıya kalabiliriz. Umarız oylama Türk kamuoyunun gözü önünde açık yapılır.

Konuyla ilgili dün bir bildiri kaleme alıp, İsviçre’deki kulüp başkanı Ünal Aysal’a gönderen sarı kırmızılılar, saatler 18.34’ü gösterirken beklenen açıklamayı yaptı. İşte o açıklama: TFF’yi kararları uygulaması için sürekli ikaz ettik. Ancak bugün görüyoruz ki, TFF,  yetkilerini kullanmaktan imtina ederek, kararı, senaryosu hazırlanmış şekilde Genel Kurul’a devretmektedir.

Haberin Devamı

Tek kelimeyle yetersiz kaldılar

TFF Yönetim Kurulu ve başkanı, bu kararla, genel kurulu, uluslararası normlarda ve TFF’nin talimatnamesinde açıkça tarif edilen cezaları, içinde etik, ilke ve prensiplerin ve  adalet duygusunu, bir kez de olsa yok sayarak, ileride hiçbir şekilde tamiri olmayacak bir şekilde, saygınlığının tartışılacağı bir karar ortamına sokmaktadır. TFF özerktir. Yetki ve sorumluluklar, başkasına devredilemez, sorgulanamaz.  Tarifi tek kelime ile yetersizliktir.

Türk futboluna zarar veriyorlar

ORTAYA konulan stratejinin Türk futboluna vereceği zararın sorumluluğu bugün de, yarın da ve tarih önünde bugünkü stratejileri yapanların, şu andan itibaren hukuksal olarak yapılması zorunludur. Ancak yanlış olan Genel Kurulda, umarız açık oylama ile Türk spor kamuoyunun gözleri önünde, bu doğrultuda oy verenlerin olacaktır.”

Adil kararlar alınması zorunludur

YAPILAN hataların ceza ve müeyyideleri hem Türkiye’de, hem Avrupa’da, hem de dünyada bellidir. İkame müeyyide ve ceza yaratmaya çalışmak, kamuoyunun futbola bakış acısını ciddi anlamda bir kez daha sarsması bir yana, toplumun adalet duygusunu da rencide edecektir. Bu noktadan hareketle “geçici”, “bir defalık” uygulamalar yerine sürdürülebilir ve adil kararlar alınması zaruridir. Kısa bir zaman önce sert bir müeyyide uygulamaktan imtina etmeyen UEFA’nın, korkarız ki, bu yeni yaklaşım ile Türk futbolunda müeyyide uygulama riskiyle karşı karşıya kalınabilecektir.

Haberin Devamı

F.Bahçe’ye taş...

“Kamuoyuna duyuru” başlığı ile yayınlanan bildiride, Fenerbahçe’yi hedef alan açıklamalara da yer verildi. İşte o bölüm: “Galatasaray, bütün bu süreçte, hiçbir tahrike kapılmadan, kimseyi hedef almadan kendisine, kültürüne yakışır bir duruş göstermeye özen göstermiştir. G.Saray’ın bir hatasında -Cemal Nalga konusu- resmi internet sayfalarını ‘Sonuna kadar takipçisiyiz’ diye açanlara, her türlü tahrike rağmen cevap vermemeyi yeğlemiştir.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!