Kumbul yangın bölgesinde

Güncelleme Tarihi:

Kumbul yangın bölgesinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2018 13:32

Kumbul yangın bölgesinde

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, il yönetim kurulu üyeleri ve Aksu ilçe yöneticileriyle birlikte Murtuna, Kurşunlu ve Dereboğaz mahallelerinde meydana gelen orman yangınında zarar gören vatandaşları ziyaret etti.
Ahmet Kumbul, bölgede çıkan yangında 100 hektara yakın ormanlık alanın yandığını belirtti. Ahmet Kumbul, “Yüzlerce dönüm sera, 2 ev, 1 araba, römork, tanker, çam ağaçları, zeytin ve nar ağaçları yanmış, yangının ilk çıktığı bölgeye yakın olan gözetleme kulesinin kısa süre önce kaldırılmış olması, telefonların bazı noktalarda çekmemesi, yangının kontrolü ve iletişimi etkilemesi dolayısıyla çiftçilerimiz ciddi anlamda mal kaybına uğradı" diye konuştu.
Murtuna, Kurşunlu ve Dereboğaz mahallelerinde bölge halkını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Kumbul, “Yangın söndürme uçağı, helikopter ve itfaiyenin söndürme çalışmasına katılan ekiplere çiftçilerimizin destek vermesiyle yangın kontrol altına alınmıştır. Tek sevindirici yönü, can kaybı olmaması" dedi.
Kayıplardan önce bölgede zarar gören ormanların yeniden ağaçlandırılarak doğaya kazandırılmasını istediklerini belirten çiftçiler ise "Bu yanan çam ağaçları, ormanlar çocukluğumuzun, gençliğimizin, iyi ve kötü günlerimizin şahidi, biz onlarla büyüdük. İçimiz yanıyor. Bu alanların ranta açılmasını kesinlikle istemiyoruz" dedi. Kumbul ise “Bölgede zarar gören orman alanlarının ranta açılmaması için takipçisi olacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!