Kumbaralar Açılıyor Çocuklar Kitaplarla Buluşuyor Kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Kumbaralar Açılıyor Çocuklar Kitaplarla Buluşuyor Kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 11:41

- Sarıoğlan ilçesinde, kampanya kapsamında kitap fuarı açıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde kitap fuarı açıldı.

"Kumbaralar Açılıyor Çocuklar Kitaplarla Buluşuyor" adlı kampanya kapsamında organize edilen fuarın açılışında konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, öğrencilerin akademik başarılarının arttırılmasının yanı sıra kültürel ve entelektüel birikimlerinin de yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Fuarın bu anlamda çok önemli olduğunu bildiren Düzgün, çocukların fuardan faydalanmasını hedeflediklerini belirterek, "Bu kapsamda gerekli çalışmalar yapılacak" dedi.

Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan da ilçede ilk defa gerçekleştirilen bu etkinlikle öğrencilere kitap okumanın yanı sıra tutumlu olma ve biriktirme alışkanlığı kazandırılacağını söyledi.

Doğan, 2 bin 100 öğrenciye proje kapsamında kumbaralar dağıttıklarını vurgulayarak, fuarın açılacağı tarihe kadar birikim yapmalarını teşvik ettiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Doğan, öğrencilerin fuarda kumbaralarında biriktirdikleri paralarla istedikleri kitabı alma imkanı bulacaklarını belirterek, "Her öğrenciye 7 lira kitap kuponu verdik. Böylece çocuklara toplamda 15 bin lira katkı sağlamış olduk" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!