Kültürlerarası Öğrenme Gezisi

Güncelleme Tarihi:

Kültürlerarası Öğrenme Gezisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 15:34

Hessen Eyaleti Schwalbach am Taunus Belediyesinden Bursa`ya Gençlik Grubu Gezisi

Haberin Devamı

Schwalbach Belediyesi Gençlik Çalışma Kurumu ve Dostane Projesi kapsamında Hessen Türk Toplumu işbirliğinde, Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu sayın Ufuk Ekici ve Konsolos sayın Özkan Durmaz Beylerin büyük destekleri ile Hessen Eyaleti Kardeş Bölgesi olan Bursa`ya 19.-26.10.2014 tarihleri arasında 14 ile 16 yaş grubundaki 16 Schwalbach`lı gencin katıldığı çok başarılı geçen bir eğitim gezisi gerçekleştirilmiştir.

Bu eğitim gezisinin amaçları gençlerin pratik deneyimlerle kültürlerarası öğrenmeyi geliştirmek, kültürlerarası buluşmayla ortak yaşamı olumlu şekillendirmek, kişisel, sosyal ve mesleki başarılarını artırmak ve bu anlamda toplumsal katılımlarını teşvik etmek için onları gönüllü çalışmalarda güçlendirmek gibi konular oluşturmaktadır.

Bu gezi çerçevesinde içerik olarak birçok okul ve meslek eğitim merkezleri gezilmiştir. Bu anlamda okul ve meslek eğitim konusunda gençlerin Bursa`daki kendi yaşıtlarının bulundukları koşulları karşılaştırma olanağı doğmuştur. Bu eğitim merkezlerinin yanı sıra meslek eğitimi veren Bosch firması gibi üretime dayalı bir çok işletmede ziyaret edilmiştir.

Gezi gurubu Bursa Büyük Şehir Belediyesi Başkan Yardımcısı başta olmak kaydı ile Nilüfer Belediye Başkanı sayın Mustafa Bozbey tarafından bizzat kabul edilmiş, geziye katılan gençlere kendileri tarafından küçük hediyeler sunulmuştur. Özellikle Bursa Valiliği ziyaretinde sayın Vali Yard. Mehmet Vedat Müftüoğlu`nun gençleri kabul etmesi ve onlara bir saati aşkın zaman ayırararak sohbet etmesi son derece güzel bir ortam oluşturmuştur. Bu bir haftalık gezinin iki günü ise Bursa`nın köklü tarihi dokusunu görmekle geçmiştir. Öncelikle Roma, Bizans ve Osmanlı tarihini içinde barındıran İznik ziyaret edilmiştir. Daha sonra milyonluk bir metropol haline gelen Bursa`da Ulu Cami, Yeşil Türbe ve Osmanlı İmparatorluğu`nun kurucusu olan Osman Gazi ve Orhan Gazi`lerin türbeleri ziyaret edilmiştir. Nihayet Bursa gezisi Mainova GmbH şirketininde finansal olarak sağladığı destek ile Uludağ ve değişik tarihi çarşıların gezilmesi ile sonlanmıştır.

Bu gezinin Bursa ayağı Bursa Valiliği, Bursa Büyük Şehri, Nilüfer Belediyesi ve Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanmış ve mükemmel denecek bir organizasyonla gerçekleştirilmiştir. Bursa Gezisi sonuç sunumu 2015 ilkbahar aylarında Schwalbach am Taunus Belediye binasında düzenlenecek sergi ile kamu oyuna sunulacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!