Kültür ve Turizm Bakanlığı: OHAL turiste değil, teröriste karşı

Güncelleme Tarihi:

Kültür ve Turizm Bakanlığı: OHAL turiste değil, teröriste karşı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 10:09

Kültür ve Turizm Bakanlığı, darbe girişiminin ardından Türkiye’de üç ay süreyle ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) Uygulaması ve sıkı güvenlik önlemlerinin, turistlerin tatillerini yapmalarına herhangi bir engel çıkarmadığını bildirdi. 

Haberin Devamı

Darbe girişiminin ardından İstanbul ve Ankara’da çıkan olaylardan dolayı sivil halkı korumak için güvenlik önlemlerini artırıldığı, ancak bunun turistik tesislerde hissedilmediği belirtilen bakanlık açıklamasında, şöyle denildi:

Türkiye’de üç ay boyunca ilan edilen Olağanüstü Hal, vatandaşların hak ve özgürlüklerine yönelik tehdite karşı devletin mücadele edebilmesi amacıyla güvenlik önlemlerini artırması için hukuk kurallara çerçevesinde uygulanacak tedbirler paketidir. Söz konusu önlemler paketi temel hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı bir husus içermemekte. Uygulanacak güvenlik önlemleri, Türk vatandaşlarının gündelik yaşamlarını, ülkemize seyahat edecek ziyaretçilerin seyahatlerini ve tatillerini hiçbir şekilde etkilemeyecek olup, uluslararası turizm hareketlerine ve havayolu trafiğine ilişkin herhangi bir engel teşkil etmemektedir. Tüm destinasyonlarımızda misafirlerimizin tatillerini güvenli bir biçimde geçirebilmelerine ilişkin olumsuz bir durum söz konusu değildir.”

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı: OHAL turiste değil, teröriste karşı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!