Bayan Marvel Müslüman oldu

Güncelleme Tarihi:

Bayan Marvel Müslüman oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2013 14:54

Marvel Comics, 1960’larda doğan kahramanı Bayan Marvel’ı Kamala Khan adlı 16 yaşında bir Müslüman kız olarak çizgi roman sayfalarına geri döndürüyor.

Haberin Devamı

Radikal'in haberine göre; Karakterin yeniden canlandırılışı şirketin okur kitlesinin giderek artan çeşitlililiğini yansıtma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

İlk kez 1967’de ortaya çıkan Bayan Marvel süperinsan güçlerine ve geleceği görebilme yetisine sahipti. Sarı saçlı-mavi gözlü kahramanın gerçek ismi ise Carol Danvers’tı.

Yeni dizide Carol’ın kariyerini şevkle takip eden Kamala bazı yeni güçlere sahip olduğunu keşfettikten sonra kahramanının adını benimsiyor.

Pakistan kökenli ailesiyle birlikte Jersey şehrinde yaşayan Kamala, kol ve bacaklarını kısaltıp uzatabilmesi sayesinde şekil değiştirebiliyor.

G. Willow Wilson’ın yazıp Adrian Alphone’un çizdiği dizinin editörü Sana Amanat, Müslüman-Amerikalı diyasporayı otantik bir perspektiften keşfetme arzusunu yansıtan dizinin bir yeniyetmenin büyüme hikayesi olarak da okunabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Sonradan Müslümanlığı seçen yazar Wilson da “Bayan Marvel’ın yaşayan bir kişilik olmasını, gerçek insanların özellikle de genç kadınların ilişki kurabilecekleri biri olmasını istedim,” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!