Ferzan Özpetek'in filmleri Ekvador'da

Güncelleme Tarihi:

Ferzan Özpetekin filmleri Ekvadorda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2013 12:15

Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'in filmleri Ekvador'da gösterildi.

Haberin Devamı

Ekvador Kültür Evi Ulusal Sinema'sının girişimi ve Türkiye ile İtalya'nın Ekvador Büyükelçilikleri'nin desteğiyle gerçekleşen sinema günlerinde “Ferzan Özpetek Retrospektifi” adıyla özel bir bölüm ayrıldı.


30 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında yapılan gösterimlerde, Özpetek'in "Harem Suare", "Bir Ömür Yetmez", "Kutsal Yürek", "Cahil Periler" ve "Karşı Pencere" filmleri Ekvadorlu sinemaseverlerle buluştu. Ekvador Kültür Evi'nin ünlü yönetmenle ilgili tanıtımında, 1997 yılında ilk filmi Hamam'ı çeken, Roma'da yaşayan ve kariyerinde bir çok önemli ödül bulunan Özpetek'in filmlerinin “insan olmanın özünde yer alan dostluk, duygusallık, cinsellik, ihanet, aşk ve ölümü iyi bir şekilde harmanladığı” belirtildi.


Öte yandan, Ferzan Özpetek, İtalya'nın güneyindeki Puglia bölgesinde geçtiğimiz yaz çekimlerini gerçekleştirdiği “Kemerlerinizi Bağlayın” adlı yeni filmiyle ilgili çalışmalarında son aşamaya geldi. Filmin, gelecek mart ayında gösterime girmesi öngörülüyor. Ünlü yönetmenin iki yıllık çalışmanın ardından ortaya çıkan ilk romanı “Kırmızı İstanbul” da bugün İtalya'da yayımlandı. Özpetek, ilk romanında "kaybolan ancak asla unutulmayan ilk aşkı" anlatıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!