Goran Bregoviç Bursa Festivali'ndeydi

Güncelleme Tarihi:

Goran Bregoviç Bursa Festivalindeydi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2013 17:50

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda, "52'nci Uluslararası Bursa Festivali" kapsamında vereceği konser için Bursa'ya gelen Bregoviç, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, kentte bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Sanatçı, Türk kültürünün ve müziğinin önemine de değindi.

Haberin Devamı

Türkiye ile kıyaslandığında küçük bir kültür çevresinden geldiğini dile getiren Bregoviç, "Biz 500 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu'nda beraber yaşadık. Dolayısıyla bu akşam konserde duyacaklarınız, bu kültürün etkisi altında olacak, bildiğiniz şeyler olacak” dedi.

 

"GURUR DUYDUM"



Bir gazetecinin, Can Dündar'ın "Mustafa" adlı belgeselinin müziklerini hazırladığını hatırlatması üzerine Bregoviç, 15 yıldır film müziği yapmadığını ifade etti. Bu belgeselin, uzun zamandan bu yana bir İtalyan filmi dışında kabul ettiği tek film müziği çalışması olduğunu dile getiren Bregoviç, "Çünkü bence Kemal Atatürk için yapılan bu belgesel film, son yıllardaki en önemli çalışmaydı. Ben de bu belgesel filmin bir parçası olmaktan gurur duydum” ifadesini kullandı.

 

Haberin Devamı

"TÜRK KÜLTÜRÜ ÇOK ETKİLİ"

 

Başka bir gazetecinin, "Türk müziğinin Avrupa'da yeterince bilinip bilinmediği" yönündeki sorusunu da yanıtlayan Bregoviç, Türk müziği ve kültürünün etkilerinin son yıllarda tüm Avrupa'da görülebildiğine dikkati çekti. Avrupa kültürünün referanslarından birinin, Türk kültürü olduğunu anlatan Bregoviç, şöyle konuştu: "Türk kültürü, Avrupa müziğini yüzyıllardır etkileyen bir unsurdur. Bizim kültürümüzde de Türk kültüründen aldığımız birçok nokta var. Örneğin, dini tolerans, Hristiyanlarda da olan bir şey ama tüm Avrupa'nın Müslümanlardan aldığı bir olgu. Ben de Saraybosnalı olduğum için bunun hep farkındayım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!