Google'dan Maurice Sendak için doodle

Güncelleme Tarihi:

Googledan Maurice Sendak için doodle
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 10:05

Çocuk edebiyatının ünlü desinatör ve yazarı, Polonya asıllı ABD'li yazar Maurice Sendak'ın 85.doğum günü Google tarafından hareketli bir doodle ile kutlanıyor. Sendak, özellikle 1963'te basılan çocuk masalı 'Where Wild Things Are' (Canavarlar Ülkesinin Kralı) ile biliniyordu.

Haberin Devamı

1963 yılında yayınlanan "Where the Wild Things Are" isimli resimli çocuk kitabı ile dünyaca tanınırlık elde eden Sendak, "In the Night Kitchen" ve "Outside Over There" kitaplarına imza attı, "Little Bear" kitabının ise resimlerini çizdi.

 

Polonyalı Musevi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen ve akrabalarının çoğunu Yahudi Soykırımı'nda kaybetmenin acısını ömrü boyunca kalbinde taşıyan yazarın idolleri, Walt Disney, Herman Melville, Emily Dickinson ve Mozart'tı.

 

Googledan Maurice Sendak için doodle
"Where the Wild Things Are" kitabından bir çizim

 

Haberin Devamı

Yaşamının sonralarına yaklaşırken -2008 yılında- Sendak, The New York Times'ta yayımlanan bir makale ile eşcinsel olduğunu açıkladı. Duygularını, "Ailem mutsuz olmasın diye beni hep heteroseksüel olarak bilmelerini istedim" diye ifade eden yazar, aynı yıl ateist oldu.

 

Sendak 2012'de kalp krizi geçirerek yaşama veda etti.

 

Googledan Maurice Sendak için doodle
"Little Bear" kitabından...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!