Okay'sız geçen bir yıl

Güncelleme Tarihi:

Okaysız geçen bir yıl
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2013 03:04

Tiyatro, sinema oyuncusu ve senarist Meral Okay'ın vefaatının ardından bir yıl geçti. Geçtiğimiz yıl yakalandığı akciğer kanserine yenik düşen Meral Okay Türk televizyon tarihinde önemli yapımlara imza atmıştı.

Haberin Devamı

20 Eylül 1959 Ankara'da doğan Meral Okay, beş yıl devlet memurluğu yaptıktan sonra İstanbul'a taşınarak Günaydın Gazetesi'nde çalışmaya başladı. Dergicilik, yayıncılık ve yapımcılık yapmaya başlayan Okay 1980 darbesi döneminde Türkiye İşçi Partisi üyesi oldu.

MERAL OKAY'IN HAYATINDAN- Fotogaleri

MERAL OKAY HAYATINI KAYBETTİ / WEB TV

Sanatçı Sezen Aksu ile de çalışan Meral Okay, Aksu'nun unutulmayan birçok şarkısının sözlerine imza attı. "Adı Bende Saklı", " Masum Değiliz" ve " Yine Mi Çiçek" bunlardan sadece birkaçı.

Başrollerini Şener Şen ve Türkan Şoray'ın oynadığı İkinci Bahar dizisinde ki "Kasap Melahat" rolüyle izleyenlerin kalbinde apayrı bir yer edindi. Beynelmilel, Yeditepe İstanbul, Seni Seviyorum Rosa, Hiçbiryerde, Koltuk Sevdası gibi yapımlarda da oyuncu olarak yer aldı.

Haberin Devamı

Bir dönem neredeyse tüm Türkiye'yi ekranlarının başına toplayan Asmalı Konak dizisinin senaristliğini yapan Meral Okay, son dönemlerde tartışma konusu olan Muhteşem Yüzyıl dizisinin de senaristliğini yapmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!