'Polis Türk Sineması'na Saldırdı'

Güncelleme Tarihi:

Polis Türk Sinemasına Saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2013 09:31

Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI), Emek Sineması'nın yıkılmasını protesto eden sinema sanatçıları ve sinemaseverlere karşı polisin müdahalesini, "Polis Türk Sineması'na Saldırdı" başlıklı bir yazı yayımlayarak kınadı.

Haberin Devamı

Polisin orantısız şiddet kullandığının yazıldığı ve Federasyon'un resmi sitesinde ana sayfadan yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Saygıdeğer meslektaşımız film eleştirmeni ve İstanbul Film Festivali'nin FIPRESCI jüri üyesi Berke Göl'ün, tarihi Emek Sineması'nın yıkılmasına karşı gerçekleştirilen mitingde gözaltına alınması bizi dehşete düşürdü. Meslektaşımızın bir polis memuru tarafından neredeyse boğulduğu Kanal D'deki yayında açıkça görülüyordu.

Yetkililerin Berke Göl'ü hemen serbest bırakmasını ve Türk Film Endüstrisi'ne ve sinemaseverlere yapılan bu şiddetli saldırının sorumlularını cezalandırmasını talep ediyoruz.

Bu barışçıl protesto sırasında gaz bombasına maruz kalanlar arasında Türkiye'nin önde gelen aktörleri, eleştirmenleri ve yönetmenleri vardı. Costa Gavras, Mike Newell, Marco Bechis de Türk meslektaşlarına destek verdi."

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!