Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Ünlü oyuncu hayatını kaybetti
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 01, 2013 12:10

Oyuncu ve senarist olarak tiyatro, sinema ve televizyon sektörlerinde yıllarca önemli işlere imza atan Yaşar Güner hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Sinema Emekçileri Sendikası SİNESEN'in örgütlenmesi için çalışmış, sinema emekçisi, oyuncu ve senarist Yaşar Güner hayatını kaybetti.

SÄ°NESEN, sanatçının cenazesinin, 2 Nisan günü TeÅŸvikiye Camii'nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceÄŸini açıkladı.Â

Daha önce bir bypass ameliyatı geçiren Güner'in, banyo yaparken düşerek yaşamını yitirdiği belirtildi. Düşme hadisesinin neden ve nasıl olduğuna ilişkin bilgi verilmedi.

HEM YAZDI HEM YÖNETTÄ°Â

Tiyatro çalışmalarına Naşit Tiyatrosu'nda başlayan Yaşar Güner, Rus Dili ve Edebiyatı eğitimi aldı. Tiyatro oyunları yazdı ve yönetti. Sinema alanında da çalışmalar yaparak film senaryoları yazdı. TV oyunlarında yazar-yönetmen olarak çalıştı.

Ankara Küçük Komedi, İstanbul Yeni Sahne, Sivri Sinek Kabare Tiyatroları'nda, Avni Dilligil Tiyatrosu, Lale Oraloğlu Tiyatrosu, Ankara Meydan Sahnesi, Ankara Birlik Tiyatrosu, Yeni Ankara Tiyatrosu ve Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!