Sokak satıcılığından Oscar yolculuğuna

Güncelleme Tarihi:

Sokak satıcılığından Oscar yolculuğuna
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2013 11:01

Dünyanın en talihsiz coğrafyalarından biri olan Afganistan'da yaşayan iki çocuğun hikayesini anlatan kısa film "Buzkashi Boys"un küçük oyuncularının Oscar törenine katılması için başlatılan kampanyaya, THY de uçak biletlerini temin ederek destek verdi. Böylece, ABD'ye uçan oyuncuların mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Haberin Devamı

Kabil’de bir demircinin oğlu Rafi ile sokakta dilencilik yapan öksüz Ahmet'in hikayesinin aktarıldığı, yönetmenliğini Sam French'in yaptığı kısa film, Oscar’lara "En iyi kısa film" dalında aday.

İŞTE O FİLMDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Afganistan’ın milli sporu olan, ölü bir keçiyle at üstünde oynanan Buzkaşi'ye gönül veren iki arkadaştan öksüz Ahmet’i canlandıran 14 yaşındaki Favad Muhammedi, Kabil’de turistlere kartpostal satarken yönetmen French’i etkileyen bir çocuk.

HAVAALANINDAN MUTLULUK KARELERİ

THY SPONSOR OLDU

Muhammedi, törene, Afganistan’ın ünlü aktörlerinden birinin oğlu olan rol arkadaşı Cavanmard Paiz ile katılacak.

İki çocuk dün ilk kez uçağa binip ilk kez yurtdışına çıktı. Afgan çocukların Oscar’a katılması için başlatılan kampanyaya THY de uçak biletlerini temin ederek destek verdi.

FİLMİN KONUSU

Haberin Devamı

Rafi ile Ahmet, büyüyünce Buzkaşi oyuncusu olmak isteyen iki iyi arkadaştır. Ama Buzkaşi oynamak için iyi bir ata ihtiyaç vardır. Ahmet bir gün o atla çıkagelir. Rafi’ye at üstünde maharetini göstermeye çalışırken düşüp kafasını çarpar ve oracıkta ölür.

Bu haftasonu Los Angeles’ta yapılacak törenle dağıtılacak Oscar’lara "En iyi kısa film" dalında aday "Buzkashi Boys" (Buzkaşi Çocukları) adlı filmi yılın en etkileyici filmleri arasında gösteriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!