'Jobs' filmine sert eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Jobs filmine sert eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2013 11:24

Apple'ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak, Steve Jobs hakkındaki filmin ilk görüntülerini izledikten sonra, kişilerin ve şirketin kuruluş vizyonunun saptırıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Ünlü aktör Ashton Kutcher'ın 2011'de 56 yaşındayken ölen Steve Jobs'u canlandırdığı "jOBS" filmini değerlendiren Wozniak, sert açıklamalarda bulundu.

Film ABD'de Nisan ayında vizyona girecek. Jobs'un meslek hayatının ilk yıllarından başlayıp Apple ile elde ettiği başarılarına kadar yaşam öyküsünün aktarıldığı "jOBS"ın tanıtım filmi, geçen perşembe internet üzerinden paylaşılmıştı.

/images/100/0x0/55eb1e49f018fbb8f8ac5537

"TAMAMEN YANLIŞ..."

Steve Jobs'la birlikte Apple Bilgisayar şirketini kuran, 1970'lerin ortasında Apple I ve Apple II isimli bilgisayarları geliştiren Wozniak, tanıtım filminden edindiği izlenimi, teknoloji blogu 'Gizmodo.com'a şu sözlerle değerlendirdi:

/images/100/0x0/55eb1e49f018fbb8f8ac5539

Haberin Devamı

"Tamamen yanlış... Bilgisayarların toplumu etkilediği fikri Jobs'a ait değildir... Onun fikri 20 dolara PC kartı üretip 40 dolara satarak Homebrew Bilgisayar Kulübü'ndeki insanlara yardım etmekti."

Homebrew Bilgisayar Kulübü, 1975'te kurulmuş ve aralarında Jobs'ın da bulunduğu elektronik tutkunlarını Silikon Vadisi'nde biraraya getirmişti.

"İKİMİZ DE ÇOCUKTUK"

"Her ne kadar ben gerçeğe yakın yansıtılmış olsam da, filmde birçok karakter çok yanlış" diye konuşan Wozniak şöyle devam etti:

"Hiç profesyonel olarak bakmıyordum. İkimiz de (ben ve Steve) çocuktuk. İlişkimiz yansıtılandan çok farklıydı... Ayrıca, o günlerde kravat takmazdım..."

"jOBS" Joshua Michael Stern tarafından yönetildi. ABD'de 19 Nisan'da gösterime girecek.

Jobs hakkında ikinci bir film ise Walter Isaacson'ın kitabı "Steve Jobs"tan uyarlanarak filme çekilecek. Senaryo yazarı Aaron Sorkin, bu film üzerinde çalışmalarını sürdürüyor ancak oyuncular ve gösterim tarihi gibi bilgiler henüz belli değil.

'JOBS'IN İLK TANITIM FİLMİ YAYINLANDI
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!