Radyolarını vermiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Radyolarını vermiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2012 13:26

Harbiye'de ki TRT İstanbul Radyosu’nun bulunduğu binanın Birleşmiş Milletler'in Ortadoğu Ofisi olacağını iki hafta önce gazetelerden öğrenen kurum çalışanları bugün radyo binasının önünde radyoevlerini vermemek için eylem yaptılar.

Haberin Devamı

Tarihi TRT Radyosu binasının önünde toplanan kurum çalışanları  ve onlara destek veren İstanbullular, "Radyo evimizi vermiyoruz", "Bırak çocuklarım da görsün", "Bir tarih burada yaşıyor", "Birleşmiş Milletler tarihimize göz dikme" gibi pankartlar taşıdı. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği’ne mektup yazarak binanın ellerinden alınıp alınmayacağını soran radyocular, "Yönetime sorduk, ne 'Evet' ne 'Hayır' dediler, biz de BM’ye mektup yazdık" dedi.

TRT ÇALIŞANLARI RADYO BİNALARI  İÇİN EYLEMDE / FOTO GALERİ

2 Ekim'de radyo binasının önünde toplanan kamu çalışanları binanın BM'ye verilmesi kararına tepki göstermişti, bugün yapacakları eylem için de çağrı yapmışlardı. Harbiye'deki TRT İstanbul Radyo binasının önünde düzenlenen eyleme ilgi çok büyüktü. Eyleme sanatçı Edip Akbayram, Mimarlar Odası Ced Komisyonu Başkanı Mücella Yapıcı, Çekül Vakfı adına Şirin Sıngın Yılmaz, Şişli Belediyesi Ekrem Ataer Çağdaş Halk Müziği Korosu ve devlet sanatçıları katıldı. Eylem sırasında yapılan konuşmalarda radyo binasının tarihinden, öneminden ve yapısından bahsedilirken devlet sanatçıları Türk Halk Müziği'nden parçalar söyledi.

Haberin Devamı

Mimarlar Odası Ced Komisyonu Başkanı Mücella Yapıcı ve Çekül Vakfı adına Şirin Sıngın Yılmaz eyleme destek verdiklerini belirtti. TRT Radyo Prodüktörü Yeşim Elibol (42) kurum yöneticilerinin resmi bir açıklama yapmadığını belirterek, "Kararı gazetelerden öğrendik. Bu yüzden önce yönetim kuruluna gittik. Fakat net bir bilgi alamadık. BM'ye soruyoruz böyle bir talebiniz var mı? Varsa UNESCO’da yaptığınız çalışmalarla kendinizle çelişmiyor musunuz? Yoksa lütfen kamuoyuna açıklama yapın. Bizde eylemlerimize son verelim" dedi. Protestocular daha sonra BM Genel Sekreteri Ban Ki- Moon'a hazırladıkları mektubu gönderdi.

OTEL OLACAKTI

2005'te TRT İstanbul Radyo binasının yıkılıp yerine otel yapılacağı gündeme gelmişti. Gündeme gelen bu iddia sonucunda kamu çalışanları o zaman da bir eylem yapmış ve binanın yıkılması engellenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!