TEV, değerli bağışçısı Safiye Ayla Targan’ı unutmadı

Güncelleme Tarihi:

TEV, değerli bağışçısı Safiye Ayla Targan’ı unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2012 13:29

Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) değerli bağışçısı ve Türk Sanat Müziği’nin ölümsüz sesi Safiye Ayla Targan, aramızdan ayrılışının 14’üncü yılı nedeniyle kabri başında gerçekleştirilen törenle anıldı.

Haberin Devamı

Türk Sanat Müziği’nin benzersiz sesi Merhum Safiye Ayla Targan için 13 Ocak 2011 günü Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından anma töreni düzenlendi. Törene sanatçının yakınları, dostları, TEV yetkilileri ve bursiyerleri ile TEV’in gerçekleştirdiği ses yarışmasında Safiye Ayla adına yarışmış olan gençler katıldı.

Sesi ve yorumuyla bir döneme damgasını vuran değerli sanatçı Merhum Safiye Ayla Targan, vefat etmeden once tüm mal varlığını TEV’e bağışlamıştı. Sanatçının vasiyetnamesi gereği; 1999-2000 eğitim-öğretim yılından bu yana, müzik ve güzel sanatlar alanlarında eğitim gören yetenekli, ancak maddi imkânlardan yoksun öğrencilere TEV tarafından burs sağlanıyor. Bugüne kadar Safiye Ayla Targan fonundan 1051 burs verildi. 2011-2012 öğretim yılında 75 öğrenci bu fondan faydalanıyor.

Haberin Devamı

TEV tarafından Safiye Ayla Targan-Zeki Müren  adına 3 yılda bir ses yarışması düzenlenerek, toplam 23 yetenekli genç seçildi. Bu gençlerin doldurduğu CD’lerin satışından elde edilen gelirle yine başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan gençlere burs imkânı sağlandı. Bu yıl Safiye Ayla Targan- Zeki Müren Ses Yarışması  8 Aralık 2012 tarihinde Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!