Elizabeth Taylor hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Elizabeth Taylor hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2011 00:00

Hollywood'un efsanevi oyuncusu Elizabeth Taylor 79 yaşında hayatını kaybetti. Los Angeles'daki Cedars-Sinai Hastanesinde sabaha karşı hayata gözlerini yuman 'menekşe gözlü'nün yanında çocukları olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

MENEKŞE GÖZLER HAYATINI KAYBETTİ (WEB TV) 

California eyaleti Los Angeles kenti Cedars-Sniai Tıp Merkezi'nde şubatın ilk haftasından beri ağır kalp yetmezliğinden yatan Taylor, 20. yüzyılda Hollywood sinemasının altın çağının son büyük oyuncularındandı.

Medya temsilcisi Sally Morrison, 6 haftadır hastanede yatan Taylor'un son anlarında yanında çocukları Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd ve Maria Burton'un olduğunu belirtti. İkinci evliliğinden olan oğlu Michael Wilding, ölümünde annesi için şöyle dedi: "Annem tutkuları büyük aşkla ve mizahla yaşadı. Dünyamıza, bitmez tükenmez katkılarıyla bizlere hep ilham verecek."

Haberin Devamı

Taylor, daha önce sırtını, kalçasını kırdı; selim beyin uru ameliyatı, cilt kanseri ve zatürre gibi hastalıklar da geçirdi.

YABANCI BASINDA GENİŞ YER ALDI

Güzelliğiyle, seçkin yaşam tarzı ve evlilikleriyle ünlü efsane aktrist Elizabeth Taylor, 79 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü aktirstin ölümü yabancı basında da geniş yer aldı..

İyi oyunculuğu ve güzelliğinin yanı sıra Hollywood’da yaşam tarzı ve yaptığı çok sayıda evliliğiyle de tanınan ünlü İngiliz oyuncu Taylor’ın 79 yaşında hayata veda etmesi yabancı basında yoğun ilgi gördü.

CNN, Taylor’ın basın danışmanının Taylor’ın Los Angeles'daki Cedars-Sinai Hastanesinde hayatını kaybettiğini açıkladığını bildirildi.

Sadly, Taylor’ın bu durumla yıllardan beri mücadele ettiğini belirterek, “Son zamanlarda birçok komplikasyonla acı çekmesine rağmen durumu stabilizeydi ve bu eve dönebileceği umudunu vermişti. Bu olmadı” dedi. Haberde, Taylor’ın "Butterfield 8" (1960) ve "Who's Afraid of Virginia Woolf" (1966) filmleriyle İki defa Oscar almasına rağmen seksi, büyüleyici, çalkantılı ve narin olarak ünlü olduğu ifade edildi.

New York Times ünlü aktristin ölümüne ilişkin yaptığı haberde, “Taylor daima bir stardı.İlk olarak 9 yaşında ekranda görünen Taylor, ekranlarda büyüdü” ifadesine yer verirken, 70 yıllık kariyerinde 50’den fazla film çeken Taylor’ın, iki defa akademi ödülü kazandığını vurguladı. Taylor’ın popülaritesinin hayatı boyunca devam ettiğini fakat eleştirmenlerin bazen Taylor’ın oyunculuğuna yönelik övgülerde sessiz kaldıklarını vurguladı.

BBC, 20. yüzyılın en büyük film starı Elizabeth Taylor’ın ölürken dört çocuğunun yanında olduğunu bildirdi. Oğlu Michael Wilding Taylor’ı “hayatı dolu yaşayan olağanüstü bir kadın” olarak adlandırdığı belirtti

ELIZABETH TAYLOR KİMDİR?

Haberin Devamı

Sinema dünyasının "Menekşe Gözlü" güzeli olarak adlandırılan Taylor, henüz 12 yaşındayken 1944'te Mickey Rooney ile (90) at sevgisi işlenen filmde rol aldı. Elizabeth Taylor, "Kim Korkar Hain Kurttan: Who's Afraid of Virginia Woolf" filmi ile 1966'da, 1960'ta "Butterfield 8" filmleriyle en iyi kadın oyuncu Oscarını kazandı.

Özel hayatıyla da gündemde olan Taylor, sekiz kere evlendi. Sekiz evliliğinin ikisini Galler'in İngiliz oyuncusu Richard Burton ile (1925-1984) yaptı, son evliliğinde tüm dünyayı salladı.

Kendisinden 20 yaş küçük, kadın dövmekten hapse giren, on parmağında poker kartı taşıyan inşaat işçisi Larry Fortensky ile 1991 yılında evlenen Taylor, nikah yeri olarak Michael Jackson'un Neverland Çiftliği'ni seçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!