Stajyer ol dediler

Güncelleme Tarihi:

Stajyer ol dediler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2010 11:55

Şehir Tiyatroları'nın 25 yıllık oyuncusu Radife Baltaoğlu’nun başlattığı hukuk savaşı gençlere umut oldu.

Haberin Devamı

Akşam gazetesi’nden Ercan Sarıkaya’nın haberine göre, tiyatro oyuncusu Radife Baltaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında 25 yıldır 'suflör' kadrosuyla görev yapıyordu. Aslında o önemli bir tiyatro oyuncusuydu. 'Kırmızı  Pazartesi', 'Yıldızlar Altında Cinayet', 'Lüküs Hayat' gibi yüzlerce oyunun yanı sıra, 'Kıskanmak' ve 'İz' gibi filmlerde rol aldı. Baltaoğlu, kadro olmadığı için yıllardır bir türlü asıl işi olan sanatçı kadrosuna geçemedi. Aradan 25 yıl geçtikten sonra Şehir Tiyatroları Müdürlüğü Maliye Bakanlığı'na yazı yazarak Baltaoğlu'nun sanatçı kadrosuna alınmasını istedi.

Maliye Bakanlığı ise usta oyuncuya '1 yıl staj yap, sonra sanatçı kadrosuna geç' dedi. Karara isyan eden ve 25 yıl sonra gelen stajyer kadrosunu kabul etmeyen  Radife Baltaoğlu, İstanbul İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme tiyatrocuyu haklı buldu stajyerlik kadrosunu kaldırarak, sanatçı kadrosuna geçişini sağladı.

Bu karar yıllarca başka kadrolarla Şehir Tiyatroları'nda görev yapan ancak sanatçı kadrosuna geçmeyi hayal eden tiyatro oyuncuları için umut oldu. Karar stajyer sanatçı olarak görev yapan 25 kişiye hemen uygulandı.

Haberin Devamı

Genç oyuncular 'sanatçı' oldu
Radifer Baltaoğlu'nun açtığı dava sayesinde stajyer sanatçılıktan kurtulup sanatçı kadrosuna geçen 25 oyuncu arasında Caner Çandarlı, Ali Mert Yavuzcan, Derya Çetinel, Pelin Budak, Selin İşcan, Aslı Aybars gibi sinema ve dizi oyuncuları da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!