GeriSeyahat VahÅŸi doÄŸanın en görkemli görüntüsü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
VahÅŸi doÄŸanın en görkemli görüntüsü

VahÅŸi doÄŸanın en görkemli görüntüsü

MUHTEŞEM GÜZELLİĞİYLE KARPUZBAŞI ŞELALESİ

 

Yaz kış, mevsim ayırt etmeden akan Kapuzbaşı Şelalesi Kayseri ili sınırlarında. 70 m2’lik bir alan içerisinde 7 adet şelaleden doğa çatlağından, kayalar arasından fışkıran, 30-76 m. yüksekliklerden çok büyük su debisi ile dökülüyor.

 

Kapuzbaşı Şelalesi’nin aktığı yerin rakımı ise 700 m. Görkemli Aladağ’ın zirvesindeki kar ve buzulların erimesiyle oluşan şelalenin suyu bulunduğu vadiyi oldukça serin tutuyor. Suları 0 dereceye yakın sıcaklıkta olan şelale Zamantı Irmağı’na dökülüyor. Su üzerinde yapılan adrenalini en yüksek sporlardan biri olan rafting sevenler tarafından da bu nehir oldukça tercih ediliyor.

 

Ziyaretçiler tarafından mutlaka görülmesi gereken çok görkemli bir şelaledir.

 

 

Vahşi doğanın en görkemli görüntüsü
Â
Vahşi doğanın en görkemli görüntüsü

 

Kapuzbaşı Şelalesine Nasıl gidilir?

 

Yahyalı, Kayseri merkeze 85 km uzaklıkta. Yahyalı güzergâhı İncesu Yeşilhisar güzergâhından gidildiğinde 110 km. mesafede, Kayseri, Erciyes(dağı), Develi güzergâhından gidildiğinde ise 85 km. mesafededir.

 

Kayseri, Erciyes, Develi yoluyla Yahyalı'ya varıldıktan sonra şelalelere ulaşım iki ayrı yoldan sağlanıyor. Yollardan birisi Yahyalı Dikme-Çamlıca-Ulupınar ve ikincisi ise Yahyalı-Dikme- Deli Ali Uşağı-Yeşilköy-Balcıçakırı güzergâhıdır.

 

İlk yol 55 km, ikincisi ise 65 km. Yahyalı'dan itibaren aşağı yukarı 1,5 saat sürmektedir. Kapuzbaşı Takım Şelalelerinin yolu tamamen asfalt olup ulaşımı oldukça kolaylaşmıştır...

 

Nerede kalınır?

 

Yahyalıda Devlet Su İşleri (DSI), Öğretmen Evi, Misafirhanelerde Kalınabilir. Ayrıca şelalenin hemen yakında yer alan Kapuzbaşı Turistik Tesisi’nde de konaklamak mümkün.

 

Kayseri’ye gidip de bazlama ve mantı yemeyi unutmayın.

False