Paris'te yüzyılın soygunu

Güncelleme Tarihi:

Pariste yüzyılın soygunu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 14:40

Fransa'nın başkenti Paris'te bir müzeden, aralarında Matisse ve Picasso'nun eserlerinin bulunduğu 5 başyapıt çalındı.

Haberin Devamı

İŞTE ÇALINAN ESERLER

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER

ESERLERİN DEĞERİ 1 MİLYAR TÜRK LİRASI

Bir polis yetkilisi, eserlerin Modern Sanatlar Müzesi'nden çalındığını açıkladı. Müzede yapılan incelemelerde bir pencerenin kırılarak içeri girildiği ve eserlerin toplam değerinin ise 500 milyon Euro yani yaklaşık 1 Milyar Türk Lirası değerinde olduğu öğrenildi. Ayrıca çalınan başyapıtların Pablo Picasso, Henri Matisse, George Braque, Amedeo Modigliani ve Fernand Leger'e ait olduğunu bildirdi. Polis ve müfettişler müzeyi kordon altına aldı.

TARİHTEKİ DİĞER BÜYÜK SANAT HIRSIZLIKLARI

Çalınan eserlerin değeri 500 Milyon Euro'yu bulan Paris Modern Sanatlar Müzesi'ndeki bu soygun tarihteki en büyük sanat hırsızlıklarından bir tanesi. Daha önce ses getiren hırsızlıklardan bir diğeri 1990 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin Boston Eyaleti'nde soyulan müzedeki 300 Milyon Amerikan Doları değerindeki eserler olmuştu.

Haberin Devamı

Bu yıl ise Ankara Resim Heykel Müzesi'nden çalınan 18 eser, hırsızlık olayından uzunca bir süre sonra anlaşılmış ve büyük olay yaratmıştı. Ankara'da çalınan eserlerin yerlerine eskizler konulduğu ortaya çıktı. Hürriyet “Yüzlerce Eser Kayıp” başlığıyla 19 Ekim 2009 tarihinde manşete taşıdığı haberinde Resim Heykel Müzesi’ndeki güvenlik açığını ortaya çıkarmıştı.

21 Ağustos 1911 yılında ise ünlü Louvre Müzesi'nden Leonardo Da Vinci'nin paha biçilemeyen en meşhur eseri "Mona Lisa" müze elemanı tarafından çalınmış olaydan 2 yıl sonra tablo tekrar bulunmuştu.

20 Aralık 2007 yılında ise Brezilya'daki Sao Paulo Sanat müzesinden değeri 55 Milyon Amerikan Doları olan iki sanat eseri çalındı. Pablo Picasso ve Candido Portinari'ye ait eserler 3 kişi tarafından toplam 3 dakika içinde çalındı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!