'Dünyanın Tüm Sabahları İstanbul'da'

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın Tüm Sabahları İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2010 11:49

'Dünyanın Tüm Sabahları' adlı filmin müziğiyle tanınan Katalan sanatçı Jordi Savall, 9 Nisan'da Lütfi Kırdar'da müzik severlerle buluşacak.

30 yıldır Avrupa'nın müzikal mirası üstüne araştırmalar yapan ve ortaya çıkardığı eserleri, 'viola da gamba' adlı enstrümanı ve Hesperion XXI adlı orkestrasıyla yorumlayan Jordi Savall'ın, Osmanlı müziğinin Ermeni ve Yahudi ustalarının eserlerinin ağırlıkla yer alacağı konserinin biletleri satışa sunuldu.
Haberin Devamı

'Dünyanın Tüm Sabahları' adlı kült filmin müziğiyle adını geniş kitlelere duyuran Savall'ın son albümü ''İstanbul 1710 Dimitri Kantemir Edvarı'', Osmanlı müziği ve bu müzikteki Ermeni ve Sefarad ögeleri üzerinde odaklanıyor.

İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkentliğini Avrupa'ya taşıyacak olan ''Altın Yollar'' projesinin açılış etkinliği nedeniyle İstanbul'a gelecek olan Savall'a konserinde, Kudsi Erguner (ney), Hakan Güngör (kanun), Derya Türkan (kemençe), Yurdal Tokcan (ud), Murat Salim Tokac (tambur), Fahrettin Yarkın (perküsyon) ile Ermenistan'dan Gaguik Mouradian (kemançe) ve Haïg Sarikouyomdjian (ney ve duduk), Yunanistan'dan Dimitri Psonis (santur), Fas'tan Driss El Maloumi (ud), Fransa'dan Pierre Hamon (flüt), İsrail'den Michael Grebil (luth medieval & ceterina) ve İspanya'dan Pedro Estevan (perküsyon) eşlik edecek.

Haberin Devamı

Jordi Savall, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın desteğiyle 9 Nisan'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!